4 büyük kulübün TFF başkanlığı için Şenez Erzik isminde uzlaşmasının ardından, Erzik'in ikna edilmesinde rol oynayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bunu sağlamıştı.Daha sonra Anadolu kulüplerini de ikna etme rolünü üstlenen Kılıç, bu uzlaşmayı da sağladı. Kulüpler Birliği'ne bağlı 18 kulübün Şener Erzik'in TFF başkanı olması için ikna oldukları ve Kulüpler Birliği toplantısının ardından kararın açıklanacağı belirtildi.Bu arada Suat Kılıç, Erzik'in bu zorlu süreçte Türk futbolunun patronu olacağını ve UEFA'daki görevine de devam edeceğini kaydetti.

Medical Park Antalyaspor Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, toplantı ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Toplantımızda tüm husular değerlendirirldi. UEFA ve FIFA'nın çok üst seviyelerinde görevlere yükselmiş, 20 yılı aşkın zamandır futbola hizmet ede Sayın Şenes Erzik, tüm kulüp başkanlarımız tarafından başkanlığa en önemli nazmet olacak kişi olarak açıklandı. İhtiyaç duyulması halinde başkanlık görevi üstelenebileceğini ve görevlerini beraber yürütebilmesi için UEFA ve FIFA ile görüşeceğini söylemişti. Türk futbolunun Selamete ulaşması için UEFA ve FIFA da anlayışlı davranacaktır. Sayın Erzik başkanlık için kulüplerinde ortak kararıyla desteklenecek adaydır. Adaylığını önüzdeki günlerde veya saatlerde açıklayacağını ümit ediyorum. Toplantıda başka bir isim gündeme gelmedi."

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav ise, "Ülkemiz için, milli formamız için Şenes Erzik hayırlı olsun diyorum" dedi.