Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Sivasspor ile deplasmanda oynadıkları maçın ikinci yarısına malzeme sıkıntısı yüzünden ıslak forma ile çıkan Ankaragücü'ne sezon sonuna kadar malzeme sponsoru olacaklarını açıkladı.Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Başkente temsilcisi Ankaragücü Teknik Direktörü Hakan Kutlu'nun Sivasspor maçından sonra yaptığı "çocuklar ikinci yarıya ilk yarıdaki formaları ile çıkmak zorunda kaldı. Kaloriferde 15 dakika kurutabildikleri kadar kuruttular" açıklamalardan etkilenerek, Ankaragücü'ne destek vereceklerini bildirdi.

Bakan Kılıç, "Ankaragücü o kadar kötü durumda ise zor durumda başkentin takımını sahipsiz bırakmaya gönlümüz razı değil. Ankaragücü'ne gereken destek için katkı verebiliriz. Sezon sonuna kadar takımın malzeme sponsoru biz olacağız. Gazetelerde okuduklarım kabul edilebilir şeyler değil" dedi. Sezon öncesi 4 büyük kulüp dışındaki Anadolu takımlarına bakanlığına bağlı Spor Toto'dan 800 bin TL kaynak aktaran Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Başkent temsilcisi Ankaragücü'nün içler acısı durumundan da etkilenerek, başkent temsilcisine malzeme sponsoru olmaya karar verdi. Ankaragücü yönetimi ile de kulübün mali durumu hakkında bilgi almaya karar veren Bakan Kılıç, Ankaragücü Teknik Direktörü Hakan Kutlu'nun Sivasspor maçı sonrası yaptığı açıklamalardan etkilenerek başkent ekibine ilave destek vermeye karar verdi.Bakan Kılıç'ın talimatı üzerine Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Ankaragücü yönetimi ile temasa geçerek, kulübün malzeme ihtiyaçlarının bakanlığa bildirilmesini istedi.

KUTLU'NUN SÖZLERİ DUYGULANDIRDI
Sivasspor maçı sonrası Ankaragücü Teknik Direktörü Hakan Kutlu, "Bugün sponsor firmayla yaşanan sorun nedeniyle bu çocuklar tek formayla geldi ve yedek forma olmadığı için ikinci yarıya ıslak formayla çıkmak zorunda kaldı. Kalorifer üstünde kurutmaya çalıştılar. Koskoca 102 yıllık kulübün ayıbı bu. Kongremiz de ertelendi. Bu çocuklardan 3 tanesi daha salı günü fesih hakkını eline alacak. Aydın, Bora ve Ergin Keleş de ayrılırsa, bu takım nasıl mücadelesini sürdürecek? Biz göreve geldiğimizde 2 hedef belirlemiştik. Bir tanesi mevcut oyuncuların korunmasıydı, ikincisi transfer yasağının kaldırılmasıydı. Ama bu ikisi de olmadı. Elimizdeki kadro ile Mersin ve Beşiktaş maçında başarılı olduk. En azından Bank Asya'ya düşsek bile önümüzdeki senenin takımın kuralım istedik. Eğer 3 oyuncuyu tutamazsak bu hedeflerde de başarılı olamayız. Mevcut yönetim elinde bu oyuncuları nasıl tutacak hep beraber göreceğiz" demişti.