Trabzonspor’un Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Gaziantepspor ile karşılaştığı karşılaşmada ilginç bir olay yaşandı. Lig Tv yorumcularının bildirdiğine göre; Maçın 61. Dakikasında Cenk Tosun’un oyundan çıkarken, yerine ise İsmail Sosa girdi. Bu sırada ‘Bir takımın saha içerisinde 6 oyuncu ile mücadele edebilir’ kuralını Sosa’yı oyuna alarak 7. Yabancıyı oyuna alarak bozan Gaziantepspor hatasını ise 4 dakika sonra fark edebildi. Maçın 65. Dakikasında Popov’u oyundan alan Gaziantepspor yerine ise Turgut’u oyuna alarak oyun içerisindeki yabancı sayısını ise 6’ya düşürdü. Trabszonspor'un 4-1 kazandığı karlışam sonrası, şimdi Futbol Federasyonunun maçla ilgili ne karar vereceği ise merak konusu.

Lig Tv yorumcusu İlker Yağcıoğlu, kural hatası ile ilgili olarak,  "Trabzonspor, çok rahat bir takım gibi oynadı Kural hatası herşeyin önüne geçti. Böyle bir ortamda farzedin herşey tam tersi geçti ama böyle bir hata çok affedilir gibi değil. orada görevli kim varsa herkesin dikkat etmesi gereken konu. Ben bu konuda en son teknik adamı suçlarım. Ama ordaki kişilerin kesinlikle müdahale etmesi gerekirdi" dedi.

Mustafa Doğan ise, "o kadar vurdum duymaz futbol oynuyordu ki bu saha dışına da yansımış. Teknik direktör değil yardımcılarının da bu konuda dikkatli olması gerekirdi. Ama herşeye rağmen kaybettiğin bir maçta kural hatası yapınca çok da üzerine duramazsın" diye konuştu.

GAZİANTEP CEPHESİ NELER DEDİ
Gaziantep Teknik Direktörü Hikmet Karaman, "Maça hiç geçimyorum. 7 yabancı ile oynadık. Bu gibi durumlara çalıştığım ekiple paylaşırım. Görev ve sorumlulukları onlara veririm. Mutlaka benim de hatam vardır ama maç içerisinde bunları hesaplamam Böyle bir hata yaptık ve maça geçmemize hiç gerek yok."


PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK...
Üçten fazla atılan goller geçerli sayılacak. Trabzonspor'un golleri geçerli sayılacak. 4-0 Trabzonspor adına geçerli sayılacak..


İŞTE İLGİLİ O MADDELER