61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ - Trabzonspor’un 48. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde ‘Kaybettiğimiz Değerleri Anma Töreni’ Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan Salonunda yapıldı. Burada ilk olarak Trabzonspor’da bugüne kadar yöneticilik veya kurullarda çalışan ancak hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının olduğu bir slayt gösterilirken ardından konuşmalara geçildi. 
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da katıldığı törene, mevcut ve eski yöneticilerden de çok sayıda kişi katıldı. Ancak salonun dolmaması ise dikkat çekti. 

SONLARA DOĞRU GELİYORUZ…
burada Trabzonspor Asbaşkanı  Ali Kemal Başaran dikkat çeken konuşma yaptı. Asbaşkan Başaran, Onur’a kendi düşüncesini açıklayarak, ‘Süresiz kadro dışı’ bırakılması gerektiğini kaydetti. Başaran, “Eleştiriler sınırları aşıyor. Sonlara doğru geliyoruz inşallah yakında bir kongre olacak. Ben başkanıma bakıyorum gecesi yok çoluk çocuğunu unutmuş cebinden paraları gidiyor. Bu kadar şeye ancak Trabzonspor için katlanılır diyorum ve katlanıyor. Beğenmediğiniz yanlarımız oluyor.

SÖZLER DUYMAK DOKUNUYOR BİZE
Eleştirirken ölçüyü aşan sözler duymakta dokunuyor bize. Trabzonspor çok şeye layık bir kulüptür. Bir son olay yaşadık kalecimiz. Onur’u hepimiz seviyoruz. Onur bizim her şeyimizdir. Ama bir insan kulüpte hata yapıyorsa cezası da olmalıdır. Yoksa Trabzonsporlu futbolcuları disipline etmek mümkün olmaz. Bir hiyerarşi var Trabzonspor’da. Bu hiyerarşi de en alt seviyedekiler sporculardır. Yürürken bir sporcu başkanın yanında hocanın yanında saygısızca bir davranışta bulunursa ben derim ki bunun cezası verilmelidir. Spor kamuoyunun bu konuyla ilgili bilmediği için yanlar var.

ONUR, SÜRESİZ KADRO DIŞI BIRAKILMALI
Kamuoyunda dedikodu gibi paylaşılan yanlarda var. biz onur gibi bir sporcuyu yerden yere çalma hakkına sahip değiliz. Biz oyuncuyu idare eder sporcusuna taraftarına başkanlık yapmış insanlarına saygı duyan insanlardır. Bunu yaparken kulüp içerisinde düzeni sağlayarak yürümek gerekiyor. Bunu yapmış olarak algılamayalım. Onur’a süresiz kadro dışı bırakıp cezasını vermezsek kulüpte disiplini sağlayamayız. Bu benim kararımdır. Yönetim bu konuda henüz karar vermemiştir” dedi.

EN CEFAKAR İSİMLER YÖNETİCİLER
En cefakar ve vefakar isimlerin yöneticiler olduğunu kaydeden Başaran, “Söylediğim gibi en cefakar ne vefakar  olması gereken isimler yöneticilerdir. Trabzonspor için her şeye katlanırız diyoruz. Servetimiz sıfırlansa bile Trabzonspor’a hizmeti coşku ile yapan insanlarız. Bir yönetim kurulu kadrosu vardır çok güzel hizmetler verir. Hatalarımızı böyle toplantılarda bize söyleyebilirsiniz tenkitte edebilirsiniz bundan gocunmayız. Yeter ki niyet halisane olsun. Basında aleyhimize bir çok şeyler yazıldı. Ama bazıları sırf bir başka duygu ile bizi yerden yere vurmaya çalıştı. Trabzonspor’u kullanan insanlar var. onlarla mücadele ettik ediyoruz. Trabzonspor’u ezmek isteyen insanlarla mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi ederken de kimseden çekinmiyoruz.

BENDEN ÖNCE Kİ ASBAŞKAN AYAĞINDAN VURULDU
Bunu yaparken ürktük korktuk çekindik diye bir şey yok. Benden önceki asbaşkanı ayağından vurdular dedim her halde sıra bana geldi. ama ben bundan çekinmedim. Bu kulübe pırıl pırıl hizmet etmiş pırıl pırıl başkanlıklar yapmış bir sürü abiler gördüm. Buradan ölenleri rahmetle kalanları saygıyla anıyorum. Bu kulübe hizmet eden herkes bizim başkanımızdır. Bize ters bakıldı bizde ona ters bakalım anlayışımız yok haddimize de değildir. İnşallah kulübümüzü rahat günlere taşırız. Bir iki tane büyük proje var onları inşallah çözer ve kulübü ekonomik yönden rahatlatırız. Hedef elbetteki şampiyon olmaktır. Bu kulüp ekonomik  yönden güçlü olmasa 500 milyon tl borç yapıp şampiyon yapmak benim için önemli değil” dedi.