Dirk Kuyt'un Fenerbahçe'ye imza atmasının ardından Galatasaray taraftarının "Biz ne zaman yeni isimleri kadromuza katacağız?" baskısı sarı-kırmızılı yönetim üzerinde artarken, Başkan Ünal Aysal, önceki gece Fatih Terim ve yönetici Abdurrahim Albayrak ile bir transfer zirvesi gerçekleştirdi. Terim'in önceliği forvet ve kanatlarda kullanabileceği yetenekli isimlere verdiği ve Riera İle yolların ayrılmasının planlandığı öğrenildi. Sol kanada Bakary Sako, sağ kanada ise Kolombiyalı Maurico Pabon'un isimleri toplantıda gündeme gelirken, Heerenveen'de forma giyen Osama Assiadi ve Kayserispor'dan transferi yılan hikayesine dönen Ambrabat da kanatlar için alternatif isimler olarak belirlendi. Kanatlarda yerli olarak Fürth'ten Sercan Sararer de gündemde...

UMUT İSTEKLİ DEĞİL

Zirvede ortaya çıkan listede Türk futbolcular arasında Sercan dışında dört isim daha ön plana çıktı. Trabzonspor'un da peşinde olduğu Alper Potuk'un yanı sıra bordo-mavili ekibin eski golcüsü Umut Bulut'un durumu da masaya yatırıldı. Ancak özellikle Umut'un Türkiye'ye dönmekte isteksizliği vurgulandı. Savunmaya takviye olarak gençlikleriyle Ömer Toprak ve Serdar Aziz'in isimleri ön plana çıkarken bu futbolculardan uzun süre yararlanılabileceğine vurgu yapıldı.

HAMİT&TERİM ZİRVESİ

A Milli Takım'ın Portekiz ile oynadığı hazırlık maçı öncesinde Avusturya'da gazetecilere "G.Saray ile anlaştım" diyen Hamit Altıntop'un önceki gün Marca gazetesine verdiği röportajda bunun tam tersini iddia etmesinin ardında menajeri Reza Fazeli çıktı. İranlı menajerin sarı-kırmızılı takımla yaptığı ilk pazarlıkta kapıyı 3 milyon 500 bin Euro'dan açıp olumsuz yanıt alması üzerine Hamit'e "Real'den ayrılmak için acele etme. Avrupa'da gelecek diğer teklifleri değerlendirelim" dediği öğrenildi. Hamit'in milli takım kampı sonrasında teknik direktör Fatih Terim ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Matias Suarez

Yaş: 24 Mevki: Forvet - Orta saha

Alper Potuk

Yaş: 21 Mevki: Orta Saha

Umut Bulut

Yaş: 29 Mevki: Santrfor

Sercan Sararer

Yaş: 23 Mevki: Kanat

Ömer Toprak

Yaş: 23 Mevki: Stoper

Serdar Aziz

Yaş: 22 Mevki: Stoper

Bakary Sako

Yaş: 24 Mevki: Sol Kanat

Osama Assiadi

Yaş: 23 Mevki: Sağ kanat

Dorlan Mauricio Pabon

Yaş: 24 Mevki: Forvet ve kanat

Nordin Amrabat

Yaş: 25 Mevki: Sağ ve sol kanat

(Sabah)