İspanya'nın 3. Lig takımlarından Atletico Madrid B'nin teknik direktörü Alfredo Santaelena,
kadrosunda bulundurduğu Türk futbolcu Cenk Güvenç'in iyi yolda gittiğini ve böyle devam etmesi halinde A takıma yükselebileceğini söyledi.

Alfredo Santaelena, ''Cenk'ten çok memnunum. Farklı bir kültürden gelen, yabancı bir futbolcu ama iyi uyum sağlamadı. İspanyolca bile konuşmaya başladı. Hızlı ilerliyor, iyi çalışıyor'' diye konuştu.

Cenk'in 21 yaşında, heyecanlı ve hırslı olduğunu kaydeden Santaelena, ''Bizde oynayan her futbolcu gibi onun da hedefi birinci takıma yükselmek. O da bu yarışın içinde. Hatalarının farkına varan, bunları düzelten ve kendisini geliştiren bir futbolcu. Bu gidişle gelecekte A takımın futbolcusu olabilir'' değerlendirmesini yaptı.

Atletico Madrid B takımının teknik direktörü, bulundukları ligde (Segunda B) orta sıralarda olduklarını ancak yavaş yavaş sıralamada yükselen, iyi bir grafik yakaladıklarını belirterek, ''Benim için en önemlisi,
futbolcuların kazanan bir mentaliteye sahip olmaları. Bunun için çalışıyoruz'' dedi.

Atletico Madrid'in A takımında forma giyen milli futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu ile ilgili ise Santaelena, ''Tamamen farklı kategoride, üst düzey futbolcular ve çok iyiler'' değerlendirmesini yaptı.

Geçmişte futbolcu olarak Atetico Madrid'de de forma giyen Santaelena, ''Arda mı yoksa Emre mi daha iyi?'' sorusunu şöyle yanıtladı:

''Arda daha fazla süre oynuyor, ikinci sezonu, hemen takıma ve şehre uyum sağladı. Elbette biraz daha öne çıkıyor. Fakat Emre de çok iyi gidiyor. Takıma hemen birşeyler katmaya başladı. Çok güzel bir gol attı. Kalitesi bilinen bir futbolcu. İnter'deyken de onu tanıyordum, olağanüstü bir futbolcu. Tüm Atleticolular Arda ve Emre'nin takımımızda oynamasından gurur duyuyoruz. Bize çok fazla mutluluk tattıracaklar.''

Santaelena, bu sezon güzel bir başlangıç yapan ve sadece 1 yenilgiyle lig sıralamasında Barcelona'nın ardından ikinci sırada bulunan Atletico Madrid'in iyi yolda olduğunu vurguladı.