Abdullah Avcı'nın açıklamalarından satırbaşları...

“İki maçlık düşünüyoruz. Ekim ayı, 2014’e giderken bizim için bir eşik atlama ayı. 24 kişilik aday kadroda 20 kişinin Avrupa ve ligimizde sürekli süre almaları benim için bir avantaj.“

“Romanya altı puanla D grubunun lideri. Bizim gibi genç bir jenerasyonla toplanan bir takım. Takım savunmasını son derece iyi yapan, fizik kalitesi yerinde bir takım. Son derece zor bir müsabaka bizi bekliyor.“

“Mayıs ayında beş tane hazırlık maçı yaptık. Bu maçlar bize oldukça doğru veriler sağladı. Yetenekli bir oyuncu grubuyla, sabırlı bir takım olduğumuzu, her takımı yenebilecek bir ekip olduğumuzu biliyoruz.”

Sorulması üzerine, Trabzonspor’dan oyuncu alınmaması yönündeki serzenişlere değinen Avcı, “Kamuoyunun düşüncelerine saygımız var. Trabzonspor Kulübü Türk futboluna çok önemli hizmetler yaptı, yapmaya da devam edecektir. Mayıs ayındaki kampa çağırdığımız 10 değişik kulüpten oyuncunun altısı Galatasaray ve Fenerbahçe’ye transfer oldu. Bu benim suçum değil. Onur ise İlerleyen zamanlarda tabii ki bizimle olacaktır.”

"Oyun ve pozisyon disiplinine sadık, coşkusu olan bir takım gibi oynayacağız. Disiplinle beraber duygu ve coşkumuzu da işin içine katmayı istiyoruz. Her maçı kazanma duygusuyla oynuyoruz. Oyunun da bazı gerçekleri var. Kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin. Ama kazanmak için her şeyi yapacağız."

Milli takım kalecisi Volkan Demirel ise şunları söyledi: “Romanya maçını kazanarak Macaristan’a gitmek istiyoruz. Bütün hedeflerimiz bu doğrultuda.”