61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonlu teknik adam Mustafa Reşit Akçay, Trabzonspor ile başladığı Avrupa Kupalarında tarih yazma serüvenine Osmanlıspor’da da devam ediyor. 2013-24 sezonunda Trab.zonspor’un başına geçen Akçay,  o dönem bordo-mavilelerle ilk olarak 2. Ön eleme turunda İrlanda temsilcisi Derry City ile karşılaşmıştı. 
İrlanda temsilcisini 3-0 ve 4-2’lik skorlarla geçen Akçay’ın yönetiminde ki Trabzonspor 3. Ön eleme turunda da  Belarus temsilcisi Dinamo Minsk’i de 1-0 ve 0-0’lık skorla saf dışı bırakmıştı. 
Play Off’larda Arnavutluk temsilcisi Kukesi’yi 2-0 ve 3-1’lik skorla yenen Bordo-Mavililer J grubunda ki maçlarda Güney Kıbrıs temsilcisi Apollon’u 2-1 ve 4-2, Polonya Temsilcisi Legia Warszawa’yı da her iki maçta da 2-0’lık skorla yenmişti. 

Akçay’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Trabzonspor, İtalyan temsilcisi Lazio ile de 3,3 ve 0-0’lık skorla berabere kalmıştı. 

Grupların ardından Trabzonspor’un başından ayrılan Akçay, Avrupa Kupalarında ki başarılı macerasına Osmanlıspor’da bu sezon devam ediyor. 

Akçay, Osmanlıspor ile çıktığı 3 Avrupa Kupası maçından 2 galibiyet ve 1’de beraberlik aldı. 

Osmanlıspor, Akçay ile birlikte 2. Ön öleme turunda Zimbru’yu ilk maçta 5-0 yenerken ikinci maçta 2-2 berabere kaldı. Dün oynanan 3. Öleme maçında ise 

Estonya temsilcisi Kalju’yu da 1-0 yenerek ikinci maç için önemli bir avantaj elde etti. 

Trabzonspor ve Osmanlıspor ile toplamda 15 Avrupa maçına çıkarken bunlardan 11’inde galibiyet 4’ünde ise beraberlik aldı.