Trabzonspor formasıyla çıtayı yükselten, geçmişin izlerini bir anda silerek adeta küllerinden yeniden doğan Burak Yılmaz, Avrupa basınında da adından söz ettirmeyi başarıyor.

İtalyan La Gazetta Dello Sport Gazetesi'nin Extra Time eki, yıldız oyuncuyu enine boyuna masaya yatırırken, Burak'ın kariyeri hakkında okuyucularını bilgilendirdi.

Antalyaspor'un Bank Asya 1.Lig'den yükseldiği sezon Burak'ın Beşiktaş'a transfer olduğunun belirtildiği haberde, sonrasında Manisa'ya gidişi ve orada 4 ayda attığı 9 golden sonra Luis Aragonesli Fenerbahçe'ye transferi anlatılıyor.

Buradaki başarısız sezonun ardından Eskişehir'e giden Burak Yılmaz'ın 14 maçta 1 gol atmasına karşın Şenol Güneş'in oyuncuya kucak açtığının altı çizilirken, şimdiden Süper Lig'de 31 gole ulaşan Burak Yılmaz'ın müthiş yükseliş hikayesi bu şekilde özetleniyor.

GÜNEŞ'TEN DE CARL LEWİS BENZETMESİ

İtalyanlar'ın Burak Yılmaz ile ilgili üzerinde durduğu en önemli konusu ise Türk Milli Takımı'nın eski çalıştırıcısı Guus Hiddink ve şimdiki hocası Şenol Güneş'in oyuncu hakkındaki övgü dolu sözleri...

İki teknik adam da Burak'ın en önemli yönünün sürati olduğuna vurgu yaparken, Hiddink "Hızıyla sanki bir Ferrari gibi. Euro 2012 Play-Off'larında gösterdiği performansla ulaslararası bir düzeyde olduğunu gösterdi. Hırvatistan'a attığı gol müthişti. Doğru zamanda, doğru yerde pas aldığı zaman onu Real Madridli Sergio Ramos ve Barcelonalı Pique bile durduramaz" ifadelerini kullandı.

Güneş'in ise 'gol makinasını' hızı nedeniyle ABD'li eski atlet Carl Lewis'e benzetmesi de haberde yer aldı.