Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Genel Kurul sonunda dikkat çekici açıklamalar yaptı. Şenol Güneş'e konuşmasından dolayı teşekkür eden Aydınlar, ardından ise Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç ile Kulüpler Birliği ve Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in güven tazeleme istediğine cevap verdi.
Aydınlar şunları söyledi: "
Genel Kurullar kaos yapılmak için yapılmaz. Genel Kurullar Demokrasilerde karar almak için işin sahiplerine gidilmek için sizlerin değerli fikirlerini alabilmek için aptık. O fikirleri de yaptık. Aslında cevap vermek istemem ama bazı konular yanlış anlaşıldığı için aıklık getireceğim.
Savunma hakkının kısıtlanması gibi birşey söz konusu değil. Kurullara baskı yapılması da söz konusu değil. Benim açılış konuşmamı dikkatle dinleseydiniz, süre olursa yetiştirilebilirse gibi bir ifade var...
Orda değerli hukukçular var onlara baskı yapmak ne benim haddime ne de sizin haddinize.
Savunma süresi kimine 15 kimine 20 gün verilmiş deniyor. Böyle bir şey sök konusu değil.
Masumiyet karinesinden bahsetmiyormuşum. El insaf.
Ben buraya gelirken, böyle bir süreçle karşılaşacağımı bilmiyordum. Siz biliyormuydunaz da beni buraya getirdiniz.
Fenerbahçe için ön yargılı yaklaşımım varmış. Bu kime söyleniyor bu söz bana söyleniyor. Sevgili Ali Koç, insaflı olun. Bunları ben yapacağım. Mehmet Ali Aydınlar yapacak. O kulübe yıllarca hizmet etmiş biri yapacak.
Şenol Güneş hocaya çok teşekkür ediyorum. Konuşmalarına yüz yüz katılıyorum. Biz buraya gelirken bizim amacımız Türk futboluna katkı yapmaktır.
75 milyon Türkiye'den futbolcu yetişmiyor. Almanya'dan yetişiyor. Burda bir yanlışlık var. Biz nerden bilelim buraya gelirken böyle olacak. Böyle bir şey olduğunu bilen biri buraya gelip talip olurmu.
Şenol hocam haklısınız biz bu istişare toplantılarını sizlerle hep yapmayı planlıyorduk. Ama malesef bu süreç bu düşüncelerimizi imkan vermedi.
Yönetim kurulumuzdaki bazı arkadaşlar ismen suçlanıyor. Ben bu arkadaşlara sonuna kadar kefilim.
Türk futbolu zarar görmesin diye iyi niyetimizle çalışma yaptık.
Ben şunu gördüm şu süreçte. Herkes suçsuz tek suçlu var o da biziz... Biz koltuk meraklısı değiliz. Bizler onurlu kişileriz. Biz buraya şerefimizle onurumuzla geldik öyle gideriz. Hiç tereddüt etmeyiz. Kaybedeceğimiz tek şey bugüne kadar verdiğimiz emeklerimizdir. Tarih gerçekleri yazacaktır. Ben vicdanan çok rahatım. Yanlış hiç birşeyin içinde olmadım.
Biz yönetim kurulu olarak toplanıp gerekli değerlendirmeyi yapacağız"