Hızına yetişmesi güç olan AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Asım Aykan, partisinin İl Gençlik Kolları toplantısına katılarak, gençliğin siyasetteki önemine vurgu yaptı.

“Teşkilatlarımız elimiz ve ayağımızdır” diyen Aykan, burada gençlere yönelik şu konuşmayı yaptı: “Sevgili gençler; Siyaset uzun soluklu bir yol olup, zamanımızın büyük bölümünü ayırdığımız ve hayatımızda geniş yer verdiğimiz bol koşturmalı uzun bir maratondur. Siz gençler ise bu ülkenin yarınlarını emanet edeceğimiz temsilcilerisiniz. Bu düşünceden uzaklaşmamak lazım, çünkü en çok araştırmanız, öğrenmeniz, düşünmeniz ve paylaşmanız gereken yaşlardasınız. Bulunduğunuz topluma bir şeyler katma amacı gütmelisiniz. Bizde bu hizmet davamıza sizin yaşlarınızda başlayıp, bugünlerimize geldik. Yarında sizler bu bayrağın temsilcileri olacaksınız. Bu düşünceyi sahiplenip, gelecek nesillere aktaracaksınız.

Şimdi, seçimlerin Ana’sı dediğimiz bir sürece girmiş bulunup, 2023 hedefimize doğru da emin adımlarla ilerliyoruz. Davamıza karşı malumunuz art niyetli kişiler, yine boş durmayacaklardır. Burada siz gençlere büyük görevler düşecek. Ülkemizin aydınlık yarınları için bu gibi kişilere fırsat vermemeliyiz. Evet, ağır bir misyonumuz var ama yanımızda da sizin gibi cesaret dolu, hizmet sevdalısı gençlerimiz var. Şimdi,  önümüzde ülkemizi şaha kaldıracak çalışmalarımız; ardımızda ise ilerlemeyi içine sindiremeyen düşmanlarımız var ama her ne olursa olsun, biz gönül verdiğimiz davamızdan geri adım atmayacağız. Hele ki yanımızda sizin gibi cesaret dolu, çalışkan ve yiğit gençlerimiz varken, asla pes etmeyeceğiz, çünkü AK Parti ailesinin bireyleri olan, geleceğimizin teminatı siz gençlerimizin her biri, birer Recep Tayyip Erdoğan’sınız. Onun gibi cesaretli, hizmet sevdalısı ve mazlum dostu dünya liderin önemli mirasçılarısınız. Bu düşünce ile hepinize çalışmalarınızda başarılar diler, saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.

Partisinin İl Gençlik Kolları ziyaretinin ardından, Trabzon İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nı ziyaret eden Aykan’ı, burada Başkan Dr. Murat Kadir Topçu ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Yurt içi ve dışındaki yardıma muhtaç insanlara ayni ve nakdi yardım çalışmalarında bulunan dernekte bir konuşma yapan Aykan, sosyal sorumluluk düşüncesiyle hareket eden bir iktidar olduklarını belirterek şunları söyledi: “ Sosyal sorumluluk kapsamında ülkemizin AK Parti iktidarı ile zirve yaptığını söyleyebilirim. Sahipsiz kalmış yaşlı ve çocuklarımıza yönelik inşa etmiş olduğumuz yeni sosyal tesislerimiz, insanlığa vermiş olduğumuz ehemmiyetin göstergesidir. Bizde hizmet bitmez, çünkü ülkemizde ve hatta kainatın her köşesinde çaresiz kalmış mazlumların dostu olan bir dünya liderimiz var. Allah kendisinden razı olsun. Böyle bir liderimiz var olduğu sürece, mazlumlar hiçbir zaman yalnız kalmayacaktır” ifadelerine yer verdi.


 

 BEKİR AKTÜRK: “HANİ, AYKAN ADAY OLSA”

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdüren Ak Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Asım Aykan, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcı Bekir Aktürk’ü ziyaret ederek, mahalli çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Muhtarlar, mahallelerimizin Cumhurbaşkanlarıdır” diyen Aykan,’a yönelik Aktürk, “Eski belediye başkanı ve milletvekilimiz Sn. Aykan, bizi iyi bilen ve şehrimizin sorunlarına hakim büyüğümüz, ağabeyimizdir. Kendisinin yeniden siyaset arenasında yer almak için adım atması, bizleri çok ama çok sevindirip, heyecanlandırdı. Böylesi değerlerimizin siyasetin içinde olması, hem şehrimizin kazanması, hem de sorunlarımızın hızlı çözüme kavuşması demek olacaktır. Hani, aday gösterilse. İşte, o zaman kazanan Trabzon olur” diye konuştu.

Sözlerine, tecrübeli siyasetçilere ihtiyaç duyduklarını belirterek devam eden Aktürk, “Sn. Vekilimiz hakkında ne söylesek az olur. Hepimiz, bu şehir ve insanı için neler yaptığını iyi biliyoruz. Hani, içimizden biri derler ya, işte Sn. Aykan’da öyle biri. Tarif edilemeyecek bir değer, siyasetinde yıldızıdır. Değerli büyüğümüz bu işe yıllarını vermiş, gereken birikime fazlasıyla sahip, şehrimize yararlı olacak, hatta ilaç olacak kişidir. Onun siyasetteki varlığının, şehrimiz ve insanımıza neler kazandıracağını söylememe gerek yok. Birçok önemli projelerin altına imza atmış kıymetli büyüğümüz Sn. Aykan, insanlarımızın da söylediği gibi, Trabzon’umuz için ‘aranan kan’dır” ifadelerine yer verdi.

Aykan, Aktürk’e göstermiş olduğu yakın ilgiden ötürü teşekkür ederek, ardından yıllardır Trabzon’da ilim-irfan hayatına hizmet vermekte olan Elif Kültür Vakfı’nı ziyaret etti. Burada vakfın yöneticileri ile bir araya gelen Aykan, “Örnek şahsiyettir” dediği kurucusu rahmetli Mahmut Saka’yı yad ederek, ilim ve irfan yuvalarının ehemmiyetine vurgu yaptı. Aykan, “İlim İslam’ın hayatı, İman’ında direğidir” diyerek, “Bu gibi ilim-irfan yuvalarımızın varlığı, uhrevi hayatımız için büyük önem taşımaktadır. Yuvalarımızda ilim-irfan öğretmek için çaba harcayan değerli hocalarımıza, gereken desteği vermeliyiz ve daha da önemlisi ilim için gereken ilgiyi göstermeliyiz” dedi.

 .