Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar'ın evinin önünde silahla yaralanmasına olayı ile ilgili bugün şok bir iddia ortaya atıldı.
Sabah Gazetesi Trabzon Bölge Sorumlusu deneyimli Gazeteci Ulaş Özdemir, Şakar'ın yaralannması olayının arkasında Trabzonsporlu eski futbolcular Gökdeniz ve Fatih'in araçlarının kurşunlanması olayına karışan kişilerin olabileceğini iddia etti.
Özdemir, kendisine ait şahsi twitter hesabında yaptığı yorumlarda, şunları kaydetti:
Nevzat Şakar'ın vurulması olayının arkasında TS'nin eski futbolcuları Gökdeniz ve Fatih'i kurşunlayan çete çıktı. Olayın nedeni haraç!"
Çetenin Trabzonspor'dan para kopartmaya çalıştığı öne sürüldü"
Bu arada Şakar’a yönelik saldırının bir süre önce bacağından kurşunlanan Trabzonspor Kulübü doktoru Hakan Ayaz’ın olayıyla da bağlantılı olduğu belirlendi.
Çetenin Trabzonspor’dan para istediği, bu taleplerinin her defasında geri çevrilmesi üzerine saldırının gerçekleştirildiği iddia edildi.

SU ŞİŞESİNDEN DNA ÖRNEĞİ
Oay yerinden toplanan sigara izmariti ve su şielerinden alınan DNA örneklerininin de inceleme altında olduğu öğrenildi.  Su şişesi ve izmaritlerden alınan DNA örneklerinin ise olayın çözümünde önemli delillerden olacağı kaydedildi. Olayla ilgili Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde şuanda 5 kişinin gözaltında bulunduğu kaydedildi.


TABANCA TOPRAĞA GÖMÜLÜ BULUNDU
Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar'ın silahla vurulmasıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan 1'i serbest bırakıldı, olayda kullanılan tabanca toprağa gömülü olarak bulundu.
Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, geçen 22 Ocak Pazar günü saat 02.30 sıralarında evinin bulunduğu sokakta arkasından yaklaşan bir kişinin tabancayla açtığı ateş sonucu sağ topuğundan yaralandı. Olayın ardından kaçan siyah montlu saldırganın bulunması için çalışmaları sürdüren Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 100'e yakın güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi.
Önceki gün, Trabzon'un Bahçecik Mahallesi'nde ikamet eden Önder Ö. ve Muhammet A.'yı, dün de adları açıklanmayan 4 kişiyi gözaltına alan Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin yaptığı sorgulama sonrasında bir kişi serbest bırakıldı. Sorgulamalardan yola çıkan polisin, Asbaşkan Şakar'ı vuran kişinin olay sırasında taktığı kar maskesi ile olayda kullandığı tabancayı da toprağa gömülü olarak bulduğu öğrenildi.

SAĞLIK KONTROLÜNE ÇIKARILDILAR
Trabzonspor
Asbaşkanı Nevzat Şakar'ın bir hafta önce Karabükspor deplasmanı dönüşünde evinin önünde silahlı saldırıya uğramasının ardından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişinin sorgusu sürüyor.
Olayla ilgili gözaltına alınan aralarında olayı gerçekleştiren tetikçinin de yar aldığı 5 kişi Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından doktor raporu için Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.  Gözaltına alınan şahısların yüzlerini kapatarak görüntülenmelerini engellemeye çalıştığı gözlendi. -




TRABZON EMNİYET MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, “olayları en başından beri takip ediyoruz. Şuanda net bir bilgi vermek için erken diye düşünüyorum. Savcılıkta konuyla ilgili gerekli talimatlarını vermiştir. Araştırmalar devam ediyoruz. Şimdilik bu kadar daha sonra gelişme olursa sizleri haberdar edeceğiz” dedi.

VALİ KIZILCIK: BÜYÜK ORANDA AYDINLATILDI
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar'ın vurulması olayının büyük oranda aydınlatıldığını söyledi.
Konuyu titizlikle takip ettiklerini belirten Vali Kızılcık, olayla ilgili olarak dün akşam 2 kişinin alındığını belirterek, Oayın en kısa zamanda sonuçlanacağını ve faillerinin de yüce Türk adaletine teslim edileceğini söyleyebilirimö dedi. Vali Recep Kızılcık, Gözaltına alınanlar ifadesi için mi yoksa zanlı olarak mı alındıö şeklindeki soruyu da, Şu anda olayla ilgili olduğunu düşündüğümüz iki kişi aldık. İfadelerine de dün akşam başvuruldu. Büyük oranda konu aydınlatılmıştırö diye yanıtladı.