Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, şike konusunda ters bir karar çıkıp çıkmayacağını görmek için yeni transferlerini açıklamayı geciktirdiklerini söyledi. Aysal ayrıca 328 milyondolar olan borçlarını önümüzdeki dönemde 120 milyon dolara indireceklerini ifade etti.
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal Galatasaray'ın hedefinin Avrupa'da kalıcı olmak ve Avrupa'nın en büyük 10 kulübü arasına girmek olduğunu belirtti. Köln Galatasaraylılar Derneği'nin organize ettiği Spor Toto Süper Lig 2011-2012 sezonu şampiyonluğu kutlamasına katılan Ünal Aysal, tüm transferlerin bu ay sonunda netleşeceğini belirterek şunları söyledi:
Galatasaray herkese gurur verecek
"Transferimiz suskun değil çok hareketli. Bu ayın sonundan önce tahmin ediyorum sizleri tatmin edecek bir liste ortaya çıkacak ve açıklanacak. Bu yıl geçen senelere nazaran biraz daha farklı çalıştık. Birbirini tutan komple bir kadro oluşturuyoruz. Avrupa'ya giden Galatasaray Avrupa'da kalıcı olmak üzere gidiyor. Bu ayın sonunu biraz daha beklememizin sebebi acaba ters bir karar çıkar mı diye tedbirli davranmak içindi, ama biz bu ay sonunu geçirmeyeceğiz bütün transferleri açıklayacağız ve ondan sonra bir problem ortaya çıkarsa bunun sorumluları hesabını verir, biz vermeyiz. Hazırlık maçlarını Avrupa'da yapacağız kamp içinde teknik direktörümüz planlamaları yapıyor. Hazırlık maçlarımızın büyük bir bölümü de yurtdışında olacak. Herkesin gurur duyacağı bir Galatasaray seyredeceksiniz."
HEDEF EN BÜYÜK 10 KULÜP ARASINA GiRMEK
Galatasaray Başkanı Aysal kutlamada geçmişi değil geleceği konuşmak için bulunduğunu belirterek, "Dünü konuşmak için buraya gelmedim. Ben geleceğimizi konuşmak için buradayım. Galatasaray'ın hedefi Avrupa'nın en büyük 10 kulübü arasına girmektir. Galatasaray Avrupa'nın en büyük kupasını kazanmış bir kulüptür. Bu başarıyı tekrar kazanmak için yendiden sahadayız. Galatasaray için imkansız diye bir şey olmadı" dedi.
BORCUMUZU 120 MILYON DOLARA DÜŞÜRECEĞIZ
Sürekli başarı için çok güçlü bir ekonomik yapı ile sportif altyapılara ihtiyaç olduğunu ifade eden Aysal, bu başarının Galatasaray yönetimi tarafından tek başına kazanılmayacağını bunun için dünyadaki 25 milyon sarı kırmızılı taraftarın desteğine ihtiyaç olduğunu sözlerine ekleyerek konuşmasına şöyle devam etti: "Sportif başarı olmadan ekonomik başarı kazanmak zordur. Galatasaray'ın marka değerini en üst noktaya getirmek için çalışıyoruz. 328 milyon dolar olan borcumuzu gelecek yılın Mart ayında 120 milyon dolara düşürmeyi hedefliyoruz. Türk kulüplerinin de bu düzeye gelmek için çalışmaları gerekir. Avrupa ve tüm dünyadaki Galatasaraylıları 2020 kulüp kartı sahibi olarak sarı kırmızılı kulübe destek olmaya çağırıyorum."
ŞAMPiYONLUK PASTASINI BİRLİKTE KESTiLER
Köln Galatasaraylılar Derneği Başkanı Yakup Peker ise yaşanan şampiyonluğun ardından gurbette yaşayan Türkler ve Galatasaraylılar olarak kutlama yapmak istediklerini belirterek geceye katılan başkan Aysal'a teşekkür etti. Gecede şampiyonluk pastasını Galatasaray marşları eşliğinde Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Köln Galatasaraylılar Derneği Başkanı Yakup Peker, Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa ve müzisyen Altay birlikte kestiler. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden geceye katılan Galatasaraylılar başkan Aysal ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.