İşte Azız Yıldırım'ın gerçekleri yanıstmadığı o açıklamalar;
İşte konuşmasından satır başları:

-Bütün Fenerbahçelileri selamlıyorum. Bu süreçle ilgili bir çalışma yaptım. Bu süreci anlatacağım onun dışında kendi duygu ve düşüncelerimi anlatacağım.

-Fenerbahçe camiası olarak, yalanı adaletsizliği hep beraber gördük. Bu süreçte hep birlikteydik. Bu yüzden hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum Fenerbahçe'nin evladı olmaktan dolayı mutluyum. Bizler gerçekleri ortaya çıkarmalı ve diğer kuşaklara aktarmalıyız ki yeni nesillere anlatılsın. Bu camianın şanlı mücadelesi herkese ders olsun.

-Kamuoyu şunu iyi bilmelidir 3 Temmuz bir tarih değil bir zihniyettitr. Bir başlangıç değil bir sonuçtur. Güçlerini nereden aldıkları belli olmayan kendinden menkul kişilerle bu operasyonun başlatılması hayli zaman almıştır. Onlar için doğru zaman Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu senedir.

-3 Temmuz'un amacı, Fenerbahçe üzerinden Türk sporunu ele geçirmekti.

-Aziz Yıldırım hakkında dinleme kararı alınmasını gerekçe gösteren 3 dinleme ise tam anlamıyla trajededir.

-Mahmut Özgener ile yaptığım telefon görüşmelerini şike konuşması diye gösterdiler.

-3 Temmuz örgütlü bir zihniyettir. Bizimle her fırsatta görüşen, top oynayan Fenerbahçe Konge üyesi olanlardır. Bizleri açılışlara davet eden beraber maç izlediklerimiz kişilerin bize bunları yapmasıdır. Kısaca o kişilere ahlaksız diyorum.

"BİZE ADALETTEN BAHSEDENLER ÖNCE KENDİLERİNE BAKSINLAR"

-Şike suçlaması da kolay değildir. Ama bu da kolay değildir. 6222 tasarlanmış ve birilerine sipariş verilmiştir. Biz kanun çıktıktan sonra kanunu gördük. Beni ve Fenerbahçe'yi değersizleştirmek için yasa tasarlandı.

-"Sivas maçını kazanmasaydınız ve şampiyn olmasaydınız soruşturmayı açmayacaktım" denmesi her şeyi anlatmaktadır.

-1 haftada açıklanamayan birçok delil çıkmıştır.

-Bize adaletten bahsedenlerin önce kendilerine bakmaları gerekir.

"BU HABERİ YAZAN ŞEREFSİZ NEREYE KAÇACAK"

-Gizliliği delenler için hiçbir soruşturma açılmadı.

-Hakkımızda linç kampanyası yönetilirken savcının görev ve yetkileri alınırken bu haberler yalandır demesi timsah gözyaşlarıdır.

-Kıbrıs'a kaçacağımı söylüyorlar. Benim mezarım belli. Ama bunu yazan şerefsiz nereye kaçacak merak ediyorum.

"BUCASPOR MAÇI İDDİANAMEDE YOK"

-Bilyoner'i kapatın demişim. Diyorlar ki "Aziz Yıldırım iddia oynadı." Halbuki ben hayatımda bir kere bile iddia oynamadım.

-Bucaspor maçında şike var dediler iddianamede bile yer almadı.

-Bizi suçluymuş gibi gösterdiler ama şu anda neler olduğunu görüyorsunuz. Tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum.

-Yaşadığımız bu süreyi 3 Temmuz'dan ibaret olarak görmek tarihi yanılgı olur. Unutulmamalıdır ki, bu operasyondaki diğer aktörler görevlerinin başındalar.

"SABRIMIZ SINIRLI DEĞİLDİR"

-Suskunluğumuz gafletimizden değil, saffetimizdendir. Ve unutulmamalıdır ki sabrımız sınırlı değildir.

-Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe asla unutmayacaktır. Bu davanın ve opersayonların şike olmadığını defalarca haykırdık.

-Sayın Savcı Berk, görev ve yetkileri alındıktan sonra, "Ben cemaatçi değilim. Olsam Ali Koç ve Murat Özaydınlı'yı içeriye almaz mıydım? Önemli olan hedef gösterilen şahısların alınmasıdır.
Yasa çıkmasaydı Aziz Yıldırım'ın savunmasını alıp bırakacaktk." dedi. İşte bu suç üstüdür. Soruşturmayı açarken davanın nasıl sonuçlanacağını biliyordu. Savcı olayların buralara geleceğini tahmin ettiğini itiraf etti.