Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda faaliyet gösteren İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan'ın da aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık Abdullah Eker, rahatsız olduğu gerekçesiyle duruşmaya gelmedi.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, eski futbolcu Cemil Turan, Serkan Acar, Mehmet Yenice ve Yavuz Ağırgöl'ün de aralarında bulunduğu 10 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

ŞİKE DAVASINDA 6 TAHLİYE

- Aziz Yıldırım'ın tahliye talebinin reddedilmesine "Kuvvetli suç şüphesi", "sanık beyanları" ve delillerin toplanmaması, suça ilişkin tanıkların dinlenmemesi ve mevcut delil durumu gerekçe gösterildi.
-Mahkeme Yıldırım Demirören, Abdullah Avcı ve Mahmut Özgener'in tanık olarak dinlenilmesini karar verdi. Mahkeme ayrıca TFF, Bucaspor ve Altay'ın müdahlilik taleplerini kabul etti.Erman Toroğlu ve bir Cumhuriyet Savcısının talebini redddetti.
- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere, İlhan Ekşioğlu, Tamer Yelkovan ve Olgun Peker'in arasında bulunduğu 10 kişinin tahliye talebi reddedildi.
- Şike davasında 6 kişi tahliye edildi. Tahliye edilen isimler ise şöyle; Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Talat Emre Koçak, Abdullah Başer, Semih Kımıl, Hakan Karahmet
-Verilen 3 saatlik aranın ardından tahliye kararlarının açıklanması için avukatlar duruşma salonuna girdi.

"İDDİANAME ÇÖP GİTMESİ GEREKEN BİR EVRAKTIR"

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ek savunma yapan Yıldırım, "Mehmet Ali Aydınlar ben hastanedeyken daha savcıya bile gitmemişken 'Durum çok kötü 5 maçın sonucunu biliyorlarmış, yandık, bittik' dedi. Sonradan ise böyle birşey söylemediğini belirtti. Buca maçında şike olduğu söylendi ama bu maç iddianamede bile yok. Bu iddianame çöp kutusuna gitmesi gereken evraktır" diye konuştu.
"ORGANİZE POLİSLERİ DE DURUŞMAYI İZLİYOR" İDDİASI
Organize Şube polislerinin dünkü duruşmayı izlediğini öne süren Yıldırım, "Gelip burada bizi izliyorlar, ne yapıyoruz, ne diyoruz diye. Dışarı çıkan insanlara da zorluk çıkarıyorlar. Şuan da bile baskı altındayız" diyince Başkan Ekinci, "Buraya gelemelerine gerek yok. Herşey aleni. Basın da duruşmayı dakika dakika veriyor zaten. Öyle bir tespitiniz varsa suç duyurusunda bulunun" ifadesini kullandı.
"TRABZON'A ASLA GİTMEM"
Aziz Yıldırım'ın polis fezlekesinde Sadri Şener ile Mahmut Özgener arasında geçen telefon konuşmasıyla ilgili olarak, "Başbakanı tehdit edenler neden burada yok. Onlar yargılanmıyor, biz yargılanıyoruz. O konuşmada 'Trabzon ayağa kalkmış. Başbakan'ın randevusuna gitmeyelim. Taraftarı tahrik edelim' sözleri geçiyor" dedi. Aziz Yıldırım'ın savunmalarında sık sıkTrabzonspor Başkanı Sadri Şener'i suçlayan iddialarda bulunması üzerine Şener'in avukatı Fatih Mahmutoğlu söz aldı. Mahmutoğlu, "İddianamede Trabzon'la ilgili sadece iki teşvik iddiası var. Aziz Yıldırım'ın onun dışındaki tereddütleri iddiaları varsa ayrıca suç duyurusunda bulunsun. Bizim amacımız savunmayı kısıtlamak falan değil. İnşallah Aziz Yıldırım ve arkadaşları bugün tahliye olur, haftasonu Trabzon'a maçı izlemeye gelirler" deyince Yıldırım, "Sen karışma benim Trabzon'a gidip gitmeyeceğime. Trabzon'a gitmem. Hayatım boyunca Trabzon asla gitmem" diyerek tepki gösterdi.
"FENERBAHÇE'Yİ ELE GEÇİRMEK İÇİN YAZILAN BİR İDDİANAME BU"
Sözlerine devam eden Aziz Yıldırım, "Bu iddianame Trabzonspor üzerine kurulması gerekirdi. Şimdi çıkmışlar 'biz kupayı istiyoruz, kulbunu istiyoruz' diyorlar. Bursa'da bakan çıktı 'Şaibe var' dedi. Bursa şampiyon olunca sustu. Biz siyasetin içinde yokuz. Bir Fenerbahçe yöneticisinin siyasetle ilgili açıklama var mı?Biz burada şike davasından yargılanmıyoruz. 10 aydır tutukluyuz. Televizyonlar gazeteler sadece bize vuruyor. Bizim bütün isyanımız buraya getirenleredir. Bu organizedir, savcılıktır, başkalarıdır. Ama sizinle bir sorunumuz yok. Bizi buraya getirenler şikeyle getirdiler, ama bu davanın şikeyle alakası yok" dedi. Mahkeme Başkanı Ekinci ise, "Bu dava basının ilgisi dışında bizim için her dava gibi normal sıradan bir dava, siz de diğer sanıklar da sıradansınız" dedi.
"AÇIKLAYIN TARİHE GEÇİN"
Yıldırım da, "Bu dava sizin için normal olabilir ama aslında bu dava Türk sporuna yön verecek bir davadır. Bu iddianame Fenerbahçe'yi suçlamak için yazılan bir iddianamedir. Gerçek bir iddianame böyle olmaz. Bizi içeride tutarak Fenerbahçe'yi ele geçirmek için yazılan bir iddianame bu. Sahanın içinde birşey yoksa sahanın dışında da yoktur. Sahanın içinde varsa sahanın dışında da vardır. İkisi de birbirinden ayrılmaz. Herkes namuslu oldu. Herkesi biliyorum ama konuşmuyorum, susuyoruz" diye konuştu.
Başkan Ekinci'nin "Açıklayın tarihe geçin" sözleri üzerine Yıldırım, "Açıklarsak neler olacağını biliyorum. Ondan sonra diyecekler niye yaptı" şeklinde konuştu.
TRABZONSPOR'A AĞIR SUÇLAMA
"Haksız kazançtan yargılanıyorum hangi haksız kazanç" diyen Yıldırım, "Devletten 5 milyon para aldım. Resmi yazılarla aldım, bu parayı kulübe harcadık. Trabzon'a 6 milyon gönderiyorlar, çalıyorlar götürüyorlar kimse hesap sormuyor. Paranın nereye gittiği belirsiz. Başbakan 8 tane kulüp düşerse futbol biter diyor, savcı koyarsa sağlam delilleri futbol biter önemli değil. Kamuoyunda suçlu ilan ediliyoruz. Hem suçlu hem de hapis yatıyoruz. Savcı her yere yazı yazdı ama kulüpten kanunsuz bir paranın harcandığını delil olarak ortaya koyamadı. F.Bahçe devlete en fazla vergi veren kulüptür" ifadesini kullandı.
"BÜYÜK FENERBAHÇE'Yİ BAŞKANINDAN AYIRMALARINA SON VERİN"
Aziz Yıldırım konuşmasını, "Büyük Fenerbahçe'yi başkanından ayırmalarına son verin. Bu zor bir karar. Ama biz sizin ne kadar cesur ve bağımsız bir insan olduğunuzu biliyoruz. Eğer tutukluluğumuzun devamı yönünde karar verirseniz bunun gerekçelerini de açıklamanızı istiyorum" sona erdirdi. Duruşmaya öğle arası verildi.
UYGULAMA DEĞİŞTİREN HABER
Öte yandan dün basına yansıyan stadyum resimli giriş kartı olayının ardından bugün duruşma salonuna girişlerde herhangi bir kart verilmedi. Duruşmaya gireceklerin isimleri liste yapıldı ve girişlerde kimlik kartı gösterilmesi istendi
OLGUN PEKER KİTAP YAZIYOR
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci tutuklu sanık Olgun Peker'in ek savunması almak üzere sanık kürsüsüne çağırdı.  Peker, "Giresun'dan buraya gelen insanlar eğer benim yüzümden burdalarsa Allah şahidim ki hiç biriyle ilgilim yok. Ama kendi suçları varsa ondan yargılansınlar" dedi.  İfadesini cezaevinde yazdığı kitabının önsözünü okuyarak bitiren Peker, "Bu aşamada tahliyemi istemiyorum. Ben de olsam bu safhada tahliye yönünde karar vermezdim" diye konuştu.
YILDIRIM'DAN BAŞKANA TEŞEKKÜR
Ardından Aziz Yıldırım kürsüye alındı. Yıldırım sözlerine şampiyon olanFenerbahçe Üniversal Bayan Voleybol takımına izin verdiği için Mahkeme Başkanı Ekinci'ye teşekkür ederek başladı. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci ise, "Kendilerine hediye edilen voleybolcuların imzası bulunan topu adliye personelinin zaman zaman kazandığı kupaların sergilendiği müzeye koyacağız" diye konuştu. Yıldırım ek savunmasına devam ediyor.
13.DURUŞMA 30 NİSAN'DA


- Futbolda şike soruşturması kapsamındaki 13.duruşma 30 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.