Aziz Yıldırım'ın yaptığı savunmadan satır başları...

-Şanlı tarihimizden dolayı burada yargılanıyoruz.

-25 milyon susuyorsa biz cezaevinden bir mesaj vermediğimiz içindir.

-Basın burada olanları doğru yazsın. 8 aydır neler yazdıklarını gördük.

-Galatasaray'ın şike yaptığını Fenerbahçe'nin şike yapmadığını göstereceğim."

-Fenerbahce'nin puan kaybettigi maclara iliskin iddianamaye hicbirsey konmamistir.

-Polis fezlekesiyle Fenerbahçe Kulübünden TFF savunma istiyorsa, o zaman bu dava şahıs değil Fenerbahçe davasıdır."

-Savcılar puan kaybettiğimiz tek bir maçı dahi iddianameye koymamıştır. Adalete olan inancımız sarsılmıştır.

Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya, Fenerbahçe Başkanı'nın yapacağı savunmanın tamamının, sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yayınlanacağını bildirdi.

İşte 6.duruşmadan detaylar..

* Duruşmaya ilk kez gelen tutuksuz sanık Göksel Gümüşdağ'ın kimlik tespiti yapıldı.

* Gümüşdağ, aylık gelirinin 10 bin TL olduğunu belirtti.

* Duruşma, tutuklu sanık Coşkun Çalık'ın savunmasının alınmasıyla devam ediyor.

* Gazeteciler bundan sonraki duruşmalarda yer darlığı nedeniyle mahkeme salonuna alınmayacak.

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 6. duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülmeye başlandı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanıklardan Bülent İbrahim İşçen'in raporlu olması nedeniyle katılmadığı duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar da hazır bulundu.

GAZETECİLER SALONA ALINMAYACAK
Duruşma Çağlayan'daki adliyenin en büyük duruşma salonu olan 1. Ağır Ceza Mahkemesinin salonunda görülüyor.İstanbul Adalet Sarayı'nın içi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salona, dün olduğu gibi sadece ana bloktan giriş sağlanabiliyor. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, yer darlığı nedeniyle 23 Şubat Perşembe ve ondan sonraki günlerdeki duruşmalara hiç bir basın mensubunun alınmayacağını belirtti. Ekinci, duruşmayı gazetecilerin müzakere odasına kurulacak olan ekrandan izleyebileceğini söyledi.

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ DA SALONDA
-Duruşmaya ilk kez gelen tutuksuz sanık Göksel Gümüşdağ'ın kimlik tespiti yapıldı. Gümüşdağ, aylık gelirinin 10 bin TL olduğunu ifade etti. Duruşma, tutuklu sanık Coşkun Çalık'ın savunmasının alınmasıyla devam etti.

-Öğleden önceki bölümde tutuklu sanıklar Abdullah Karakuz, Coşkun Çalık ve Selim Kımıl'ın savunması alındı. Öğleden sonraki bölümde ise Aziz Yıldırım'ın savunmasına geçildi.

-Yıldırım'ın savunmasına ise basın mensupları alınmayacak. Basın mensupları duruşmayı müzakere odasının önünde kurulan ekrandan takip edecek.

YILDIRIM'DAN MAHKEME BAŞKANINA: "BURADA YARGILANAN FENERBAHÇE"

-Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, salondaki yoğunluktan dolayı "İçeride sadece bir Fenerbahçeli istiyorum" dedi. Aziz Yıldırım ise Ekinci'ye "Bunu yapamazsınız. Burada yargılanan Fenerbahçe" yanıtını verdi.

-Yıldırım "Şanlı tarihimizden dolayı burada yargılanıyoruz. Basın burada olanları doğru yazsın. 8 aydır neler yazdıklarını gördük." dedi

"75 MİLYONDAN ÖZÜR DİLİYORUM"
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Çağlayan Adliyesi'nde görülen Şike davasının 6. duruşmasında Olgun Peker grubuna bağlı olarak faaliyet yürüttükleri iddia edilen sanıkların savunmaları alındı.

Giresunspor eski yöneticilerinden tutuklu sanık Coşkun Çalık savunması için kürsüye gelirken mahkeme başkanı Mehmet Ekinci sanığa hitaben, "Senin için neşeli adam diyorlar" dediği duyuldu. Giresunspor teknik direktörlüğünü bırakması için Bahri Kaya'nın tehdit edilmediği, bu konuda telefonla da konuştuğu iddia edilen Çalık, "Burada 75 milyondan özür diliyorum. Orada salakça bir konuşma yapmışım. Tapelerden utanıyorum" dedi.

"BENİ SİZ TUTUKLAMIŞTINIZ"
Çalık ifadesi sırasında soruşturma kapsamında kendisini tutuklayan hakimin mahkeme başkanı olduğunu "Beni o zaman mahkemede arkada bekleyen çok kişi olduğu gerekçesiyle konuşturmamıştınız" hatırlatması yaptı. Hakim ise "O zamandan bugünlerde rahat rahat konuşacağınızı gördüğüm için demişim" cevabı yine gülüşmelere neden oldu. Başkan, Olgun Peker'le bağlantılı olduğu iddiasını red eden sanığa "Öyle diyorsun ama Olgun Peker'in Abdullah Yılmaz'a yazdığı mektup sende ele geçiriliyor" hatırlatması yaptı. Çalık, "Bu mektubu Ömer Ülkü bana teslim etmişti. Bu şekilde bana ulaştı. Hatta bu mektubu emniyete ben teslim ettim" dedi. Sanık 6 çocuk babası olarak mağdur ve suçsuz olduğunu belirterek tahliyesini istedi.

"EŞİNDEN KORKUYORSUN AMA BAYAN ARKADAŞINLA GEZMEYİ BİLİYORSUN"
Tutuklu sanık Abdullah Karakuz'un savunması kısa sürdü ancak mahkeme başkanıyla aralarında geçen dialog salondakileri güldürdü. 12 Mayıs 2011'de Giresun'da Orta kahve isimli işyerinde yaşanan kavga nedeniyle "mala zarar verme ve konut dokunulmazlığını ihlal" ettiği iddiası hakkında konuşan Karakuz "Gülcan işimli kız arkadaşımla oturuyordum. 3 kişi geldi rahatsız ettiler. Kavga iddianamede belirtildiği gibi örgüt talimatıyla yapılmamıştır" dedi. Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda ele geçirilen ve 6136 sayılı yasa kapsamına giren tabanca ile ilgili olarak ise Karakuz, "Bu tabanca antikadır. Babamdan kalmadır. Eşim kıllanmasın diye benim olmadığını söyledim" demesi üzerine hakimin "Eşinden korkuyorsun ama bayan arkadaşınla gezmeyi biliyorsun" şeklindeki müdahalesi gülüşmelere neden oldu. Duruşmaya öğle arası verildi. Aranın ardından ise duruşmada Aziz Yıldırım'ın savunmasına başlanacağı öğrenildi.