61SAAT HABER SERVİSİ

Ortahisar Belediyesi tarafından Trabzon’un Ortahiasr İlçesi Beşirli Mahallesi için hazırlanan proje Expo 2016 Antalya’da görücüye çıkmıştı.

Büyük beğeni toplayan projenin temel atma göreni bugün yapıldı. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve çok sayıda siyasi ve bürokrat katıldı.

Trabzon Bürokrasisi ve yerel yönetimlerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı törende Bakan gelen taleplerin hepsiyle tek tek ilgilendi.

GURURUMUZ SÜLEYMAN SOYLU

Programın açılış konuşmasını Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptı. Genç katılım sağlayan tüm misafirlere teşekkür ederek, ‘Şehrimizde yeşili arttırmayı hedefleyerek, hemşerilerimize daha çok sosyal alan yaratmayı amaçladığımız Beşirli Ekopark temel atma törenine katıldığınız için tekrar teşekkür ederim. Ülkenin içinde bulunduğu yoğun dönemde teşrifleri ile bizleri gururlandıran Sayın Bakanımız Süleyman Soyla beye gururumuz olan bu isme şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu alanı Karayolları bize tahsis etti, DOKA’nın finansörlüğü ile gerçekleştiriyoruz. Projemiz sadece yeşili gösteren bir proje değil, mini biyolojik bir göl bulunduruyor. Yalın ayak yürüyüş yolları arı oteli gibi birçok donatı alanı ile beraber tamamlandığında hem şehrimize hem milletimize hizmet verecek gurur duyacağımız bir proje olacaktır’ ifadelerini kullandı.

YALIN AYAK YÜRÜRÜZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da böylesine çok amaçlı bir projenin temel atma töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, ‘Emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum. Benim en çok ilgimi çeken bölümü çok amaçlı oluşu. Gençlerimizin çocuklarımızın tabiatla haşır neşir olacağı bir ortamın yaratılması gerçekten taktire şayan. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum. İnşallah bitince beraber yalın ayak yürürüz.

ATIL DURUMDAN SOSYAL DONATIYA

Trabzon Valisi Yücel Yavuz da törende yaptığı konuşmada Ortahisar Belediyesi’nin atıl durumdaki böyle bir alanı güzel bir sosyal donatı alanına çevirmesinden duyduğu mutluluğu ifade ederek, ‘Trabzon’umuz için güzel bir hizmet olmuş. Bu vesile ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, ülkemiz için canını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum’ şeklinde konuştu,

BAKAN SOYLU, ‘ZEKA VE TEKNOLOKİ BU PARKTA EL ELE’

Bakan Soylu, Eko Park’ın Trabzon’a farklı bir doku kazandıracağının altını çizerek, ‘’Trabzon’da çok güzel bir parkın sadece yeşil ile sezenmiş değil, akıl, zeka, teknoloji ve doğallığın bir arada olduğu el ele kol kola. Omuz omuza güç birliği ile gerçekleştirilen bu parkın, aynı zamanda bir yarışmada ödül alan bir parkın temel atma töreninde bulunmaktan onur duyuyor hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

SOYLU, ‘KİŞİ BAŞI GELİRİ 10 BİN DOLARA ÇIKARTILDI’

Ülkede kişi başı gelirin 3 bin dolardan 10 bin dolara çıkartıldığını kaydeden Soylu, ‘’Milletvekillerimiz valimiz, il başkanlarımız, belediye başkanlarımız, STK temsilcilerimiz, meclis üyelerimiz. Hep birlikteyiz. Güzel yatırımlara layık olan bir milletiz. Güzelliklere layık olan bir milletiz Allah’a şükürler olsun. 21. Asra iyi başladım Kişi başına gelir seviyesini 3 bin dolarlardan 10 bin dolarlara çıkardık.  Bir tarafta memleketimizin yarınlara umutla bakmasını terörle engellemeye çalışanlar var, bir tarafta da hedeflerinden ayrılmayan, ülkenin mutlu barış içinde yaşamasını kendisine rehber edinen bir anlayış var. Biliniz ki Allah’da, medeniyette bizimle beraberdir. Hiç bir endişeniz olmasın. Devlete kafa tutmaya çalışanlara karşı işimizi yapıyoruz, kamu düzenini bertaraf etmeye çalışanlara karşı işimizi yapıyoruz’’ dedi.

SOYLU, ‘TRABZON’DA HEYECANLANDIRAN PROJELER VAR’

Trabzon’da heyecanlandıran projelerin olduğunu söyleyen Soylu, ‘’Kamu düzeni içinde hareket eden herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Sabahleyin bizi heyecanlandıran bir toplantı yaptık. Ulaştırma yatırımlarımızdan, doğal parklarımıza kadar. Üniversitemizden ormanlarımıza kadar yapılan yatırımları konuştuk. 24 saatin 3-4 saatini uyuduğumuz zaman kendimizi uyuduk sayıyoruz. Bizim bu anlayışımızı kamudaki herkes ortaya koymalıdır.  14 yıldır vatandaşa bugün git yarın gel meselesi sona ermiştir’’

SOYLU, ‘’DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKILMALI’

Demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Bakan Soylu, ‘’Üçüncü boğaz köprüsünün açılışı aslında Türkiye’de biz yolculuğumuza devam ediyoruz iradesinin tam kendisidir. Osman Gazi köprüsü öyle. 1960 darbesi olmasaydı, boğaz köprüsü 1963’te milletin hizmetinde olacaktı. Nükleer santral 1963’te yapılmış olacaktı. Demokrasiyi kirletmeye çalışanlara karşı demokrasiye sahip çıkalım. Hukukun içerisinde hiçbir şekilde ayrılmadan yolumuza ve yolculuğumuza devam edelim.  Biz milletin temsilcileriyiz. Doğru yaparsak milletimiz teşekkür eder, taktir eder yanlış yaparsak milletimiz yüzümüze bunu söyleyecek’’ dedi.

SOYLU, ‘’AKYAZI’NIN ÇEVRESİ YEMYEŞİL BİR ALAN OLACAK’’

Akyazı’nın çevre düzenlemesi ile ilgili müjdeler veren Soylu, ‘’Akyazı’nın bir köşesine park, bir köşesine Yavuz Selim, bir köşesine sosyal tesis olacağı yemyeşil bir alan yapacağız. Diş hastanesini 1 hafta sonra hizmete açıyorlar ve başlıyor. Diğer taraftan üniversite yatırımları var. Önümüzdeki Mayıs ayında Uzungöl ışıl ışıl olacak. Sera gölü çok güzel oluyor’’ şeklinde konuştu.

SÜMELA MANASTIRI İÇİN 50 MİLYONLUK YATIRIM

Sümala Manastırı için 50 milyonluk bir yatırım yaptıklarını söyleyen Bakan Soylu, ‘’Sümela’da 50 milyonluk bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Bir taraftan çocuk hastanesi, Bir taraftan Büyükşehir Belediyesi’nin 50 milyonluk beton 50 milyonluk asfalt. Bir taraftan Beşikdağ projesi, bir taraftan okullarımız, yurtlarımız. Tüm hızıyla hizmetlerimiz devam ediyor. Herkes bize verilen emaneti bu aziz millete zamanı geldiğinde nasıl emanet ederiz diye çalışıyor.Birileri gibi milletin verdiği oyla hendek kazmaya araç göndermek değil. Millet sabahleyin işine nasıl giderizin hesabını yapıyor’’

‘KAŞÜSTÜ’NDEN AKYAZI’YA KADAR 1.5 MİLYARLIK YATIRIM ONAYLANDI’

Kaşüstü’nden Akyazı’ya kadar 1.5 milyarlık yatırımın onaylandığını ifade eden Soylu, ‘’Millet bunun hesabını sandıkta görür. İşte bu anlamlı bir taraftan Kaşüstü’nde, bir taraftan Söğütlü’de bir taraftan Akyazı’da, Akyazı’yı kanuni bulvarının içine atacak 1.5 milyarlık yatırım onaylandı orada hızlı bir şekilde yolculuk devam edecek. Bu anlayış aynı şekilde, Şehir hastanesinde Havalimanına kadar yatırımlar çoğalacak, Trabzon etrafımızdaki coğrafyanın çekim merkezi haline gelecek. Bu uzun bir süreç. Bu gün biz yapacağız, yarın yerimize gelenler yapacak. Önemli olan millete hizmet bırakmaktır. Cumhurbaşkanımızın güzel bir sözümüz var, siyaset yapana, millete hizmet edene ‘Eşşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri’ diyor sayın Recep Tayyip Erdoğan’’ dedi.

‘TRABZON’A GELİNCE YORGUNLUK KALMIYOR’

Trabzon’da geldiğinde yorgunluğunu gittiğini söyleyen Soylu, ‘’Sabah uçak ile gelirken Akyazı’yı gördük, Gülcemal’i gördük. İnanın heyecanlanıyorum. Trabzon’a gelince ne gözümde uyku var ne de yorgunluk var. Heyecanını aldığımız yer bu millet. Hiç bir endişenin içinde olmayın ne olursunuz. Terörüde bizimle birlikte uğraşanlara diyecek sözümüz ve yapacaklarımız var.  Biz burada rahat dururken evlatlarımız Tendürek dağında mücadele ediyorlar. Şırnak’ta, Hakkari’de, Mardin’de her yerde büyük bir mücadeleyi ortaya koyuyorlar. O ç ocuklar orada büyük bir mücadeleyi ortaya koyarken bizde geleceğimiz adına bu mücadeleyi sonuna kadar yapacağız.  Yapacak çok işimiz var. Türkiye yolculuğuna yeni başlamıştır. Cumhuriyet ile attığı temeli, 21. Yüzyılda demokrasi ile kalkınma ile milletin birliği ideali ve anlayışla taçlandırarak yoluna devam ediyor. Hiç geriye gitmeyeceğiz. Hep ileri gideceğiz’’ şeklinde konuştu.

Bakan Soylu temel atma töreninde bitiş tarihini Ağustos olarak duyunca ‘Çok genç sayın başkan, Nesin Yapalım dedi. 23 Nisan. Ardından 19 Mayıs olarak kararlaştırıldı ve tüm protokol hep birlikte butonlara basarak projenin harcını döktü.