Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ arasında yapılan işbirliği protokolleri kapsamında yapımına başlanan 21 stadyum arasında yer alan 41 bin 061 seyirci kapasiteli modern tesisin koltuk montajına başlandı.

Trabzonspor'un bordo mavi renklerinden oluşan koltukların montajı ile stadyumun mimari görünümü ortaya çıkmaya başlarken, koltuk montajının kısa sürede tamamlanmasıyla birlikte saha zemini çalışmalarına da geçilecek. Trabzon Akyazı Spor Kompleksi içerisinde devam eden çalışmalar çerçevesinde Trabzon stadyumunun yanı sıra açık sahalar, kamp eğitim merkezi, idari ofisler ve rekreasyon alanlarında da eş zamanlı olarak önemli aşamalar kaydedildi.

Yapımı tamamlandığında dünyada deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilmiş ender stadyumlardan olacak modern tesis, bu sezonla birlikte Trabzonspor'un karşılaşmalarına ev sahipliği yapacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın çalışmaları çerçevesinde Türk futbolunun geleceğine yön verecek stadyum projelerinden Afyon, Antalya, Bursa, Konya ve Mersin stadyumları hizmete girdi. Sivas, Eskişehir, Gaziantep, Samsun ve Trabzon stadyumları da bu sezon içerisinde hizmete açılacak.