2015 -2016 Sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) katılım başvuruları tamamlandı. BAL'da bu sezon oyama hakkı bulunan 163 takımın 156'sının başvurusu kabul edildi. Başvurusu kabul edilen 156 takımın 83'ü geçen sezon BAL'da yer alan takımlardan oluşurken, 67 takım ilk kez BAL'da oynamanın heyecanını yaşayacak. 6 takımın ise geçen sezon 3. Ligden düşen takımlardan oluştuğu bildirildi.
2015-2016 sezonu Bölgesel Amatör Lig Statüsü, grupların belirlenmesi ve müsabaka başlama tarihleri ise saha denetimlerinin tamamlanmasının ardından açıklanacağı kaydedildi.
Buna karşın BAl'da bu sezon Trabzon'da yer alacak 4 takımda açıklandı. BAL Ligine yerel ligdeki başarısından dolayı direkt olarak katılacağı kaydedilirken Maçkaspor ise Yerel Ligde oynadığı baraj maçlarının ardından lige katılım hakkını elde etti. Karaderedespor ise Bal Ligine direkt katılacak takımlar arasında yer alırken 3. Ligden düşen Sebat Proje Trabzon'da bu sezon BAL liginde mücadele edecek. 
Öte yandan kısa sürede büyük başarılara imza atarak BAL Ligine çıkan Zağnosspor'un bundan sonra hedefinin 3. lig olduğu kaydedildi.