TÜFAD eski Başkan'ı TSFAD Başkanvekili Nurettin Balaban yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında TSFAD'ın TÜFAD'a karşı kurulduğunu dillendirenlere "sadece çok yazık demek yeter olsa gerek" dedi.

 Balaban açıklamasına şöyle devam etti; TÜFAD İle TSFAD arasındaki fark ; TÜFAD Trabzon ,TÜFAD Genel merkezine bağlı İsmail Dilber'in Genel Başkanlığında üyelerinin tamamı futbol antrenörlerinden oluşan bir şube.TSFAD ise Fatih Tekke’nin Genel Başkanlığında Genel Merkezi Trabzon olup hiç bir yere bağlı olmayan, futbol antrenörü, futbol yöneticisi, futbol hakem, gözlemcisi, amatör ve Profesyonel futbolcular, saha komiseri ve spor basınındaki futbol adamları arasından tamamı Trabzonspor üyesi olan bir sivil toplum kuruluşudur.

 Bilindiği gibi, ben ve arkadaşlarım; Haziran 2015 tarihinde 19 yıldır beraber yaşadığımız ve yaşatmak için varlığımızı ortaya koyduğumuz TÜFAD 'dan ayrıldık. Tek üzüntümüz biz devam etmiş olsa idik;19 yıllık yürünen yoldaki kat ettiğimiz yolun devamındaki bu uzun sürecin yaptırım gücün sayesinde Futbol antrenör meslek yasası, amatör futbol antrenörlerine SGK yani emeklilik Hakkı, antrenör kurs ücretlerinde kazanımına göre ücretlendirme, antrenör kurslarına katılımdaki kriterlerde yeniden yapılanma ,TÜFAD Trabzon şubesine ebedi olarak maddi ve manevi kazanımlar sağlayacak bir sosyal tesis, Trabzon ve ülkemizde futbolun adının geçtiği her yerde TFF den sonra yaptıklarıyla ilk sırada olabilecek bir TÜFAD'ı hepimiz görecektik. Nasip değilmiş dedik, özelikle dost bildiklerimize eyvallah dedik, üyelerimizin kararına saygı duyduk, namus ve ahlak cümlelerini diline dolayanları geçici olarak bir köşeye sindirdik.

 Sonrasında "bir ülkede demokratikleşmenin en önemli göstergesi olan, toplumsal sorumlulukları gönüllü olarak üslenmeyi amaç edinen sivil toplum örgütleri" ne bir yenisini eklemek için, kısa adı TSFAD olan Trabzonsporlu Futbol Adamları Derneğini kurduk. 

 Ne hikmetse ve hala anlamakta zorluk çektiğimiz, karalamalar, akıl almaz yorumlar,yazanlar,çizenler.....Buna da eyvallah dedik. Âmâ ne zamanki TSFAD TÜFAD'a karşı kuruldu dillenmeye başlandı ve bu birilerinin ağzına sakız olunca el insaf .

 Şimdi buradan insanların yüzüne konuşabilecek yüreğe sahip olamayanlara sesleniyorum. Sizler; TÜFAD Başkanlığınız sürecinde Ömrünüzü gecenizi gündüzünüzü Trabzon futboluna adayıp zamanın GSGM Mehmet Atalay bey, Özkan Sümer ve Şenol Güneş hocalarımız ile birlikte Ankara'da Spor Bakanını ziyaret edip Beşikdüzü’nden, Of 'a kadar Başta Tarihi Yavuz Selim sahası olmak üzere futbol sahalarının yapımıyla ilgili var gücünle uğraş vereceksiniz ,Büyükşehir Belediye Başkanına aylarca ziyaretin sonunda Faroz, Beşirli futbol sahalarının ışıklandırılmasını sağlayacaksınız, çay ocaklarında oturmak zorunda bırakılan TÜFAD asil ve Fahri üyelerine Türkiye'de eşi benzeri olmayan içinde toplantı, misafir ağırlama, TV Salonu ve lokali olan tam donanımlı TÜFAD şubesi yaptıracaksınız, buda yetmez gibi çağdaş donanımlı sekretarya oluşturup, her ay panel, seminer ,kurs düzenleyeceksiniz, futbol  antrenörlerinin sıkıntılarını ülkenin TFF Başkan’ı, Spor Bakanı, Başbakan'ı, TBMM Başkan'ı ve Cumhurbaşkanına kadar iletebilecek inanılır ve güvenilir bir yapı oluşturacaksınız, Ülkenin Spor Bakanı ve TBMM Başkan'ını TÜFAD Trabzon şubesinde ağırlayabilecek bir TÜFAD kimliği kazandırıp sonrasında bu kadar emek harcadığınız 19 yıl hizmet ettiğin TÜFAD'a "KARŞI"TSFAD adı altında bir dernek kurdu dedirteceksiniz. Sizi bilmem ama biz dedirtmeyiz.
Bunu dedirten, dile getiren, yazan çizen, söyleyenlere buradan şunu söylemek isteriz, böyle bir düşünceye bizim beynimizde, böyle bir haset'e bizim yüreğimizde, böyle bir vefasızlığa bizim karakterimizde, böyle bir ihtirasa bizim ilkelerimizde, böyle bir yanlışa bizim adamlığımızda asla yer olmadı ve asla olmayacaktır .TÜFAD'ın bizim için futboldaki bitmeyen sevda ve en önemli kimlik olduğunu tüm futbol kamuoyuna saygı ile bildiririz. “dedi.