İngiliz The Sun gazetesi, "Trabzonspor, Mario Balotelli istiyor" haberini yaptığı zaman pek çok kimse imkan vermedi... pek çok kimse de inanmak istemedi! Fakat Corriere Dello Sport çok iddialı bir habere imza attı. 10 ay önce 16 milyon Sterlin'e Liverpool'a imza atan İtalyan oyuncunun Meyerside günlerinin sonuna geldiğini yazdı. Gazete Origi ve Firmino için 40 milyon Euro'nun üzerinde bir rakam harcayan Liverpool menajeri Brendan Rodgers'ın Balotelli'yi artık kadrosunda görmek istemediğini yazdı.
İtalyan oyuncunun LA Galaxy ve Orlando'nun da "ateşi altında" olduğu ama henüz 24 yaşında olduğu için ABD'ye giderek futboldan uzak kalacağı için çok istemesine rağmen ABD macerasını ertelediğini iddia etti. Şu anda tatilini Amalfi'de geçiren Balotelli'nin geçen Cumartesi günü Türkiye'den bazı konuklarının olduğu iddia edildi. Menajeri Mino Raiola'nın telefonun Paul Pogba ve Zlatan Ibrahimovic için sürekli çaldığı ama kimsenin İtalyan oyuncu için aramadığı belirtildi.
Bu yüzden Raiola'nın, Amalfi'ye, Mayıs sonunda kendisi için teklif getiren Türkleri reddetmesine rağmen bir kez daha başka bir Türk takımının yöneticilerini getirdiği belirtildi. Balotelli'nin Türk yöneticilere sıcak davranmamasına rağmen Raiola'nın, Balotelli'yi; "Ya Türkiye ile Avrupa'da kalırsın, ya ABD'ye gidip unutulursun" dediği için Türkiye'ye mahkum olduğu belirtildi.
Balotelli için Galatasaray ve Beşiktaş'ın da devrede olmasına rağmen özellikle yılda 4 milyon Euro net bir rakam ödeme sözü veren Trabzonspor'un önde olduğu belirtildi. Şehirdeki futbol sevgisi ve sosyal hayatı olmaması nedeniyle Raiola'nın Balotelli'yi kazanmak için en azından 1 veya 2 sezonluğuna Trabzon'a götürüp orada parlattıktan sonra devlere satmak istediği iddia edildi.