Barış Özbek'in bordo-mavili kulübün internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, yeni sezona çok iyi hazırlandığını belirterek, taraftarlara ''gerçek Barış''ı izlettirmek istediğini ifade etti.

Bir süre önce evlendiğini anımsatan Barış, ''Evlilik benim için çok güzel geçiyor. Düğünüm için ise hayatımın en güzel günü diyebilirim. İstanbul'da yaptığım düğün sonrası balayına çıktık. Eşimle Avrupa turu yaptık. Fransa, İspanya ve İtalya gibi ülkeleri gezdik. Sonrasında ise ailemin yaşadığı Almanya'ya gittik. Yaşadıklarımdan sonra tüm arkadaşlarıma evliliği öneriyorum. Tabi bu işin püf noktası doğru kişiyi bulabilmekte'' ifadelerini kullandı.

Balayı dönemi dahil antrenmanlara ara vermediğini vurgulayan Barış, şöyle devam etti:

''Ligler sona ermesine rağmen çalışmaya ara vermedim. Hatta balayında bile spor ayakkabılarım hep yanımdaydı. Hem balayı hem de spor yaptım. Kendimi yeni sezona hazırladım. Çünkü geride kalan sezon benim için çok kötü geçti. Trabzonspor'a büyük hedeflerle geldim, kulübün de benden beklentileri oldukça yüksekti. Ancak sezon başında yaşadığım sakatlık her şeyi alt üst etti. Devamında forma şansı bulamadım ama kendimi hep hazır tuttum. Yaşananları bir kenara bırakıp gelecek sezona odaklanmış durumdayım.''