Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın 4 müfettişinin TFF'ye yaptığı şok baskın futbol federasyonunda soğuk duş etkisi yarattı... 2007 yılından bu yana değişikliğe uğrayan 3813 sayılı kanunla birlikte başbakanlık teftiş kurulunun denetimine tabii olmaktan çıkan Türkiye Futbol Federasyonu, uzun bir aradan sonra ilk kez kapısında başbakanlık müfettişlerini gördü.

Sporx'in haberine göre;
Müfettişlerin TFF'nin İstinye'deki merkezine gelerek başlattıkları incelemenin bir firmayla ilgili geçmiş döneme ait kendilerine yapılan bir ihbar üzerine olduğu ortaya çıktı. Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişlerinin asıl incelemesinin 2000 ile 2008 yılları arasını kapsadığı ancak mevcut Yıldırım Demirören federasyonunun da yine bu firmayla çalışmasından dolayı son dönem hesaplarının da inceleme kapsamına alındığı ifade edildi.

TFF'DEN 6 MİLYONLUK TASARRUF

TFF 3. ,2. ve 1. lig kulüplerinin seyahat ve konaklama bedelini kasasından karşılayan ve bu konuda kulüplere yıllık yaklaşık 21 milyon tl'lik katkı sağlayan TFF yönetimi bu konuda ilginç bir karara imza attı. Yıldırım Demirören federasyonu daha önce Duru Turizm aracılığı ile gerçekleştirilen bu seyahat ve konaklama işini bu firmadan aldı. 4 milyonu PTT 1. lige olmak üzere kulüplere bu yıl yaklaşık 20. 5 milyon tllik bütçe ayıran TFF yönetiminin yeni uygulamasıyla kasasından 6 milyon tl daha az çıkacağı iddia edildi. Federasyon yöneticileri, "Bugüne kadar olan uygulamada biz ödemeyi şirkete yapıyorduk. Şirkette kulüplerin seyahat ve konaklamasını bu şekilde gerçekleştiriyordu. Şimdi şirketi aradan çıkartarak bunu direkt kulüplere yapmaya başladık. Ve bu şekilde tahminimiz yaklaşık 6 milyon tl'lik bir tesarrufumuz olacak. Bunu da Riva'daki tesislerimize aktaracağız" açıklamasında bulundu.

KOLTUKLAR DOLDURULDU

TFF yönetimi kurulu daha önce görevine son verdiği Maç Planlama Müdürü Ufuk Şepik'in yerine bu göreve Besim Yalçın'ı getirdi. Yönetim kurulu ayrıca bir süredir boş olan Profesyonel Futbolcu Tescil İşleri Müdürlüğüne de yine mevcut TFF kadrosundan Mustafa Erdem Telçeker'i atadı.