61SAAT SPOR SERVİSİ

Eski başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun ‘Ben Trabzonspor’u bu kadar kötü bırakmadım’ sözü üzerine genel kurulda konuşan Muharrem Usta şu açıklamalara yer verdi;
 
USTA, ‘SORUMLULUK ALANLAR DOĞAL OLARAK ELEŞTİRİLECEKLER’
 
‘’Sorumluluk alanlar doğal olarak eleştirilecekler. Bu kulübümüzde bugüne kadar hangi başkanımız görev aldıysa, başaralı oldukları dönemde çok eleştirilmişti, başarılı olmadıklarında da çok eleştiriliyor. Onu eleştirdiler bizde eleştirdik. Geriye dönüp baktığımızda yüz yüze göz göze bakıyoruz. Sayın başkana başkanlık döneminde, sonuna kadar destek verdim. Gerçekten itinalı olmaya çalıştım. Şimdi biz bu görevdeyiz. Bize elbette sahip çıkanlar olacak. Eleştirenler olacak. Ama sıkıntı, varsa, ister istemez insanların bu sıkıntıyı aşabilmek adına gerçekten derin üzücü durumlarla karşılaştığını hepimiz biliyoruz.
 
BAŞKAN USTA GRAFİKLERLE BORCU ANLATTI
 
‘’Herkesten bağımsız bizim ortak değerimiz var. Kulübümüzün durumu… Trabzonspor’un borçları, 2015 Ekim ayında 397 milyon… 2015 aralık ayında 566 milyon. Şuna da ise 559.  İbrahim bey bize 397 milyonluk borcu 566 olarak mı devretti. Kongrelerde mümkün olduğunca borcumuz az görünürse iyi olur diye bir kural var. Trabzonspor’un borcu şu dakika itibariyle 559 milyon. Halı altına gitmiş bir şey yok. İbrahim beyin borçlarının altında Opet’ten alınan para var. Her hangi bir şirket bir davanız varsa buna karşılık ayırırsınız. Karşılığı ayırırsınız onu da riskinize göre ayırırsınız. Gerçekleşmedi kurtuldunuz atarsınız. Kurtulamadınız zaten borcunuz.  397 milyon ’da onu da ilgilendirmeyen 13 milyon dolarlık borç var. Ben bunu size daha az gösterebilirdim’’
 
BAŞKAN USTA, ‘’TOPLAM 169 MİLYON…’’
 
‘’Bizim durumumuzu bilmemiz ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız lazım. Trabzon’da bir çok insanın bir biriyle sorunları olabilir. Ne oldu varda. Varsa var.. Bunu kabul edeceğiz. Trabzonspor’un gerçekten durumunu bilmek zorundayız. Futbolculara olan borç (Kasım 2015) 15,5milyon Oyuncu tazminatları 14 milyon İcra kapama farklılığı 8 milyon UEFA uzlaşma giderleri karşılığı 3,5 milyon Yapılan verginin bozulması 10 Milyon TL Maaş vergi sigorta 3 milyon Tahakkuk ettirilmemiş futbolcu stopajı 68 milyon OPET davası karşılığı 40 milyon TL Toplam 169 milyon TL’’

"BORCUMUZ ARTIYOR"

Yani 397 diye devraldığımız rakam, başladığımız gün 566 milyon… biraz önce 1 yıllık gelir giderimizi söylediler. Şuan itibariyle açığa düşmedik. Buradan gelip geçenlere Allah sabır vermiş dayanmışlar dayanamamışlar. Biz de işimiz kolay değil Bu durum. Her hangi bir başkan ile söylediğim konu değildir. Trabzonspor’un durumudur… bu kar topu gittikçe büyüyor. 
Bizde geldiğimizde 240 milyona ihtiyaç vardı. Geriye dönüp 240 milyonu ödememiz gerek. 100 daha bankadan aldık. Geriye kaldı 150 milyon. Yönetimde ki arkadaşlar oradan buradan 70-80 milyona çıktık. Kritik konu şu. Son 1 yılda Trabzonspor’un borcu son 1 yılda kur ve faizden kaynaklanan artış 63 milyon. Dükkanı kapattık hiçbir şey yapmadık eski parayla 65 milyon TL borcumuz artıyor. 
1 sene içinde 80 milyon ana para ve faiz ödüyoruz. Trabzonspor’un senelik 230 milyona ihtiyacı var. 230 milyonu bulursa borcu sabit kalıyor. 70 milyon yayın geliri, 20 milyon sponsor, 3 milyon seyirci gelirimiz var. Son 5 yıla gidin ortalama 93 milyon gelirimiz var. 93 milyon gelir 240 milyon gider var… 

Hüseyin Avni Aker’in yıllık gideri 3 milyon, Akyazı’nın gideri 15 milyon… 

Trabzonspor kulübü 50 yıllık maziyle şehitler vermiş, rahmetli olmuş, büyük emekler vermiş binlerce yüzbinlerce insanın omuzlarında yükselmiş kulüp. Bizler emanetçiyiz. İyi ya da kötü tarih hepimizi yazacak. Gerçekten emanetçi olduğumuz bilinciyle hareket etmek 1. Şartımız. Buranın sahibi kongre üyeleridir. 

MBİA'NIN HİKAYESİ

"Biz elbette 2 yoldan birini seçebiliriz. Ya hep birlikte kol kola gireceğiz. Hep birlikte bu camiayı daha iyi noktalara zor günlerden taşıyacağız. Zor günlerin sadece bizimle ilgili olduğunu söylemiyorum. Kulübümüzü beraber ayağa kaldırmak adına bir emanetçi olarak sizin karşınızdayım. Onun için beraber kulübümüzü birlikte mutlu olacağımız noktaya taşırsak hepimiz mutlu olacağız. 
Sayın başkanın söylediği bir şeye açıklık getirmek istiyorum. Sadece Mbia konusu söyleyeceğim. Mbia, menajeri bir bayan birisi vardı. Biz seçildikten sonra açık net ofisime geldi söyledi. Hiçbir şekilde Trabzonspor’da oynamayacağız Çin ile anlaştık gideceğiz. Biz 30 milyon kulübü zarara uğramaktan kurtarmak için restleştik. Mbia tatildeyim, dönmeyeceğini söyledi. Biz onunla büyük mücadeleye gittik. Mbia seninle her türlü şeye girerim, bakalım kim kazanır bu işten vazgeçmeyiz. 4 milyon Euro getirmeden gidemezsin. Göndermiyorum dedim. 4’e çıktık. Çin’de iş şöyle oluyor. Bende düşündüm 30 milyon tazminatla karşı karşıyayız. 4 milyon net alırım dedim. Eğer 4 milyonun üstünde satarsa ben net diyim de oradan vergi falan diyim de para koparırım. Sonuçta şu oldu, 6 milyona satıldı. Şuana kadar arada almaları gereken 2 var ama bende 4 milyonu net istedim. 6 milyon Euro’yu kullandık 1 lira ödemedik. 4 milyon 800 bin Euro Trabzonspor’un kasasına kaldı. 1 milyon 200 bin Euro onlara senetler verdik ve şuana kadar 20 bin Euro senetler ödedik. "

8. MADDEYİ AÇIKLADI

Biz Gayri Menkul satmıyoruz. Kartal, bize ait değil. Sadece tahsisli. Yani bizim mülkümüz değil. Kartal’da son dönemde başkanların proje yapıp Trabzonspor’un borçlarına katkı sağlamak istiyoruz. Önce devletten buranın satın alınması gerekiyor. İbrahim bey bilir oraya keşif yapıldı. Ben de gittim görüştüm. 15 dönümü alırsak, KDV’si ile birlikte 180 milyona alacağız. Biz bunu uğraşıyoruz ki daha aşağı düşürür müyüz? Burada önce bu arazinin Trabzonpor7a alınması lazım. Aldıktan sonra proje yapılması lazım, sonra değerlendirilmesi lazım. 8. Maddede istenilen yetki budur. Mülkümüz sadece mehmet Ali Yılmaz Tesisleridir. Şuan da biz maddeyi açtık. Dedik ki Akyazı’nın devralınması. Yetkiyi istiyoruz yoksa devralamıyoruz. Keşke malımız olsa da onu gerçekten tartışsak… Kartal bizim değil. 
Yer aldınız borçla alacaksınız. Akyazı’nın devri ve bizim olmayan Kartal’ın devletten alınması ve değerlendirilmesidir.