NE İSTİYORLAR ANLAMADIM
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Günebakış Gazetesi Spor Müdürü Rahman Turan’a gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaparken, 2013 kongresinde başkanlık için yeniden aday olmayacağını söyledi. Şener, şu anda aday olmak için nabız yoklayan ya da başka uğraşlar ile meşgul olan insanların çabalarına bir anlam veremediğini belirtirken, “Bu arkadaşlar ne istiyor anlamadım. Amaçları Trabzonspor’a hizmet ise 2013 yılında ki kongrede aday olmayacağım, o zaman gelip aday olsunlar. Bu yıl sonunda kongre beklentisi içinde olup da üye aidatını yatıran bütün delegelerimize de kulübe yaptıkları maddi katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Eğer gelecek yıl kongrede aday çıkmazsa, o zamanın şartları gereği de durum değerlendirmesi yapılır” dedi.

O PARA 1 AYLIK MASRAFIMIZ
Başkan Sadri Şener, şu anda kulübü boyutunda götürebilecek isimleri göremediğinin de altını çizerken, “Bu kulübü Avrupai tarzda daha medeni bir şekilde idare etmek lazım.
Çok parası olan insanı çok seviyor Trabzonlular ve Trabzonspor başkanı olarak görmek istiyor. Ancak ‘2-3 milyon euro ile geliyorum’ demek mantıksız çünkü o paralar 15 günlük, 1 aylık masrafımız. Ayrıca başkanlığa aday olacak kişiler İstanbul’da ve her ortamda Trabzonspor’u en iyi şekilde temsil etmeli. Ben kendi yöneticilerime de söylüyorum. Yönetimlerde artık 5 kişi Trabzon’dan diğerleri İstanbul ve Ankara gibi illerden olmalı diye. Bundan sonra da böyle olmalı” şeklinde konuştu.


PROFESYONEL OLMALIYIZ!
Yönetimine de imalı olarak sitem gönderen başkan Şener, “Başkan burada. Arkanı dönüp bakıyorsun kaç kişi kulüpte diye 3-4 kişi görebiliyorsunuz. Yani herkes burada olsa, birlikte olsak o arkadaşlarımızın işleri de batmaz. İlgilemek önemli ama ne yapayım. Bu kadar oluyor demek ki” dedi. Bu yapıda profesyonel çalışanların öneminin daha da arttığını belirtirken Şener, “Kulüpleri profesyoneller yönetir… Sinan, Metin, Aysun ve Coşkun çok önemli profesyoneller. Her gün kendileriyle konuşuyorum. Bizim bu gibi profesyonel isimleri arttırmamız lazım” diye konuştu. Şener, kulüp bünyesinde 200 civarında çalışan olduğunu, bu sayının fazla olduğu eleştirileri yapanlara da, “Fenerbahçe’de 600, Galatasaray da 700 kişi çalışıyor” yanıtını verdi.

ÇOK İYİ BİR KADROMUZ VAR
Şener, ellerinde çok iyi bir kadro olduğu da belirtirken, “2 kalecimiz milli ve her geçen gün iyiye giden bir oyuncu topluluğuna sahibiz. Kulübemize baktığınızda da bu takımdan 2 takım çıkar yorumu yapılıyor. Emre Güral, çok iyi oyuncu. Janko henüz takımla ciddi antrenmanlar yapamadı. Yedek kulübümüzde 10 milyon avro var deniyor. Ama aynı durumda Galatasaray için bir yedek takımı daha var diyorlar. Bu niyetle alakalı bir şey. Elimizde çok süper bir kadro var. İki milli kalecimiz, yabancı milli oyuncularımız var. Alttan Zeki Yavru, Emre Güral gibi gelen oyuncular var'' diye konuştu.

AKYAZI'DAN UMUDUMU KESTİM
“5 yılda Trabzonspor’u çok modern kulüp yaptık ve ilkler yaşadık. HES ortada zaten. Böyle büyük bir projede burası (Trabzon) ile uğraşıyoruz. Bize ait işleri bitiriyoruz, yerelde ki sorunları aşmak için uğraşıyoruz. Akyazı Stadı’ndan gelir alırız diyoruz ama bitmiyor. Ona gücüm yetmiyor. Bu nedenle de Akyazı’dan umudumu kestim. Avni Aker ile dönmeye, yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar Akyazı’nın isim hakkı bitmiş olmalıydı ve onu satmam lazımdı. Alttaki yemek yerlerini de satmam, kulübü oraya taşımaya hazırlanmam lazımdı. Ama kulübü 80’ler 90’lar gibi yönetmemek lazım. O dönemde ki insanlara teşekkür edip kenarda kalacaksın. Bundan sonra da benim gibi yönetmeyeceksin, daha ileri gireceksin.”


1461 TRABZON'U SATIYORUZ

“Pilot takımımız 1461 Trabzon’un satılması lazım. Süreç içerisinde varlığı bize zarar verir. MNG satın almak için talip olmuştu. İçimizden bazı arkadaşlar bir guruba devredelim istiyor. Ben ona karşıyım. Çünkü şu anki şartlarda pilot takımımız olduğu için Süper Lig’e çıkma şansı yok. Böyle bir yapı içinde de arkadaşlara konu ile ilgilenmelerini söyledim. Takıma talip olan bir firma 10 milyon teklif etti ama vermem, 15-20 milyondan aşağı da vermem. Bakalım, ya satacağız ya da birine vereceğiz ‘al kulübü götür’ diye.”


BEŞİKTAŞ VE BURSA'YI GEÇERSEK MESAFE ALIRIZ

“Milli aranın ardından zorlu bir sürece gireceğiz. Bu sürecin ilk maçı olarak da Beşiktaş ile karşı karşıya geleceğiz. Beşiktaş derbi maçlarımızdan biri. Beşiktaş’ı kaldırıp kenara atmayın, ismi yeter. Ama biz de iyi bir takımız ve İstanbul’dan 3 puanla dönersek çok iyi olur. Sonra Bursa var, Bursa da eski bursa gibi değil ama çok da bunlara kanmamak lazım. 2 maçtan 6 puan alırsak çok mesafe alırız.”