Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, dün akşam katıldığı telegol programının ardından bu akşamda A haber’de soruları yanıtladı.
İşte Şener’in konuşmasından satır başları:

Fenerbahçe ceza almazsa bizim kupayı almamız mümkün değil. Ona göre dizayn ettiler. Buldular avukatlar 58’i yeniden yazdılar. Şuan ki halini okunasız bir şey almazsınız. Düşme cezası verseniz dahi erteleneceğiz. Hopus pokuz değil ceza kanunda erteleme var ya burada da öyle yaptılar.

GALATASARAY İLE KOALİSYONU ŞARTLAR GETİRDİ
Galatasaraylı arkadaşlarla koalisyonu şartlar ortaya getirdi. Galatasaraylı arkadaşlar onuşmamızda, ‘Ben kupayı alamazsam Fenerbahçe’ye ceza çıkmayacak. O zaman Türkiye’ye ceza verilecek’ dediğim de çıktı. Şimdi UEFA’dan ceza çıkacak. Bu bizde olabilir. Çünkü benim bildiğim UEFA’nın elinde hem iddianame var hem de Etik Kurulu raporu var. Onlar tercüme ettirmeyin dedi, biz tercüme edeceğiz.

DEMİRÖREN İSTİFA ETMEZ
İstifa zannetmiyorum. Federasyon üyesi olmak başkanı olmak keyifli bir şey. Havası çok iyi, bütçesi çok iyi. Bir Mehmet Ali bey ayrıldı. O da dayanamadı. Yoksa bir olan bir daha olmak ister. 20 yıl üyesi olanlar var. 20 yıl olabilir mi. İnsan kendinden geçer. İstifa beklemiyorum, zannetmiyorum. Haziran’da Mali Genel Kurul var. Yeniden bir federasyon oluşmasını ifade ettik.

BUNA NASIL CESARET BULDULAR
Yalnız şu değişikliği yapmamalıydı. Bu cesareti nasıl buldu ne yaptı hayret ediyorum. Bilmediğimiz bir takımg üçler söyledi beklide. Bu bilimsel çalışmanın bir sonucu değil.

BEN AVUKAT BULAMAZDIM
Fenerbahçe hakkaten çok büyük camia. Takdir etmek lazım. Başkanları içerde olmasına rağmen bu kadar dik duran. Yanında durdular bugüne kadar getirdiler. Trabzonlular bu noktada alınmazlar. Beni eleştiren var, “Masaya yumruk vurmadın” diye. Ama masayı bulamadık. Bazen insan tavrını sertliğini koyması lazım. Ama bizim kulübe yakışmayan bir davranış olmasını istemem.
Ben gitmiştim, başka biri gelmişti. Avukat dahi bulamazdım. Ben olsam başkanlıkta ısrar etmezdim. Çünkü ceza mahkemesinde kulüp değil şahıslar yargılanıyor. Aziz Yıldırım’a bırak dendiğini zannetmiyorum.

FENERBAHÇE’Yİ TEBRİK EDİYORUM
Fenerbahçe yönetimi ciddi mücadele vermiştir bu konuda. Bu süreç içerisinde pazarlıkla belki bilmiyorum sonucu almıştır. Tebrik ediyorum kendilerini. Adamlar çıkarttı becerdi. Yarın öbür gün de beraat diye çıkar. Ne yapıyım ben ne yapabilirim…

FEDERASYON BAŞKANI OLMAZDIM
Federasyon Başkanı olmazdım. Ama olsam kararımı verirdim. Bu tür işlere giremem. Mantığımın izah edemediği, cevap veremeyeceğim şeyi uygulamam. Federasyon Pazartesi yayınladı, bugün Perşembe Cuma çıt yok. Ben şimdiye kadar 50’ye yakın cevap vermiştim. Mesela dün ki maçta Federasyonda bir kişi yok. İki başkan arasında oturmaya bayılırlardı. Ama bir kişi yok. Hepsinin mi işi vardı? Korktuk da gelemedik diyorlar. Neden korktular, orda 3 tane soru soracaktım.
58’i neden değiştiniz. Yanlıştan dönmek erdemdir. Tamam 1 ay sonra dön yanlıştan. Tamam 58 ağırdır. Şike ile Teşebbüs aynı şeyden ceza olmaz. Soruşturmanızı bitirin ondan sonra ceza everin. Yarın başka bir kulüp geldi 58’i bana göre değiştirin diyorlar. Şimdi şike yapsan bir şey olmuyor erteleniyor.

CAS DAVASINI KAZANMASI MÜMKÜN DEĞİL
Tahkim’den sonra analiz edip ondan sonra görüşme imkanımız olacak. Ama Şampiyonlar Ligi finali var orda görüşeceğiz.
Fenerbahçe’nin CAS’a açtığı dava kazanması mümkün olmayan bir dava. Yani boş bir dava. Ama bu pazarlıkta diyebilir, !”Bunu çekip oynamasına yardım ettik” pek doğru bulmuyorum. Çokta beni ilgilendirmiyor. Federasyon 45 milyon euro’yu nasıl ödesin. Parası yok ki o kadar.

BAYRAĞI DEVREDERİZ
Bayrağı devrederiz. Daha iki yılım var bayrağı genç arkadaşlara devrederiz.

NİHAT ÖZDEMİR’İN İDDİALARI
Benim kamuoyumda para konusunda çok titiz olduğumu çok iyi bilirler. Ben 90’lı yıllarda başkanlığım oldu. O zaman giderken 6 milyon dolar hibe ettim. Bunu Nihat beyde çok iyi bilir. 6 trilyon para geldi doğrudur. 5 diyorlar ben 6 diyorum. Bizim stadımız 60 yıllık bir stad. Şampiyonlar liginde oynayınca onun kuralları var. Çimlerimizin değişmesi gerekiyordu. Allah’tan 22 Mayıs’ta lig bitti. Bize paranın ilk taksidi 23 Mayıs’ta geldik. Hatta Atletico Bilbao maçına yetişmedi. Galatasaray ile anlaştık. Ama son gece Şampiyonlar ligine gittik. O sırada yetiştirdik.

ERDOĞAN BAYRAKTAR’IN SÖZLERİ
Erdoğan bey esprili bir adam. Bulnudğu konum itibari ile belki sıkıntı oluyor.. Trabzonspor’a çok büyük hizmeti var. Bunları bizim kulüp olarak yapmamız mümkün değil. Benim kombineden aldığım para 7/8 trilyon. Ama benim yarıştığım katogöri ilk 4.. Fena olmayan bir bütçemiz de var. Mesela Galatasaray stadı dolduktan sonra kalan biletlerin satışından 1,5 milyon alırken biz 300 alıyoruz.

BEN FANATİK BİR BAŞKAN DEĞİLİM
Bana göre bizim jenerasyon bitmesi lazım. Çok hırs dolu.. Belki benim konuşmalarımdan rahatsız olabilirler. Ama kulübümüzü haklarını savunmamız lazım. Öyle bir yayın organımız yok. Bizim fanatik bir şekilde giymiş başyazarımız yok. Ben fanatik bir başkan değilim. Sizin burada çalışan yazarlarınız genel yayın yönetmenleriniz fanatik. Ama ben değilim. Doğruya doğru.

FEDERASYON ÜYELERİMİZ İSTİFA EDECEK Mİ?
Federasyon’da ki üyelerimiz istifa etmeyecek. Şuanda öyle bir karar yok. Onları oraya öneren kulübümüz. Oraya gittiklerinde tarafsız olma ama kulübümüzün hakkını savunma mecburiyetleri vardır. Eğer işler çok çıkmaz noktaya gelirse, öyle bir şey düşünüyoruz.

BAŞBAKAN RANDEVU VERMEYEDE BİLİR
Sayın Başbakan bize her zaman yardımcı oldu. 11 Mayıs’ta Trabzon’a gelecek. Orda randevu verirse bize görüşürüz. Ama vermeye de bilir sonuca Başbakan.

KAYNAK: 61SAAT.COM