İşte Başkan Şener'in o açıklamaları:
ŞAMPİYONLUK MART AYINDA TESCİL EDİLİR
Futbol Federasyonuna bu kararı UEFA tarafından deklare edildiğini inanıyorum. UEFA Fedarasyonun önüne iki seçenek koydu. Ya 58. Maddeyi uygula. Yada şikeye karışmış olanlara puan silme cezası ile cezalandır. Ligin ikincisine kupasını ver Şampiyonluğunu tescil et. Futbol federasyonu da UEFA'nın ikinci önerisini kabul etti. Görünen o ki, Mart ayında Trabzonspor'un şampiyonluğu tescil edilir. Kupasını da alır.

KİMİN NE CEZA ALACAĞI BENİ İLGİLENDİRMİYOR
Trabzonspor'dan başka kimin ne ceza alacağı, nasıl ceza alacağı, beni hiç ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren alnımızın ak teriyle kazandığımız Şampiyonluğun bize verilmesidir. Fenerbahçe'nin yada başka birinin puanları silindiğinde geçen sene küme düşenden, az puanı kalırsa o doğal olarak küme düşmüş olacak. Kalmazsa da beni ilgilendirmiyor.

TFF, UEFA'NIN İKİNCİ ŞIKKINI KABUL ETTİ
Sanıyorum federasyonun uygulamaya koyacağı ikinci şıktan puanı sililenenlere ağır para cezaları gelecek. Hem Play-OFF'a hemde Avrupa kupalarına katılamaycaklar. İlk değerlendirmem böyle.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI VAR
Ama kurullarımla toplanacağım, biraz sonra Karabük'e gidiyorum. Orda ki yöneticilerle olağanüstü toplanacağım. Durum değrelendirmesi yapacağım.

MART AYINDA ŞAMPİYONLUK ŞÖLENİ VAR
Trabszonspor'un taraftarı şu süreçte, çok sakin, sessiz Mart ayındaki Şampiyonluk Şöleninin beklesin


UYARI: HABER KAYNAK BELİRTMEDEN KULLANILMASI HALİNDE YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR