Şener’in, kendisine sormadan CHP heyetini kabul etmesi üzerine Asbaşkan Nevzat Şakar’a ağır sözler söylemesiyle kriz başlamıştı.

Fotospor'un haberine göre; Bunun sonrasında Şakar’ın birçok önemli yönetici ile istifayı masaya yatırmasıyla doruğa çıkan kriz sonrası yapılan olağanüstü toplantıda Başkan Şener’in aynı sert tavrı koruduğu hatta rest çektiği ortaya çıktı.


Şakar’ın ağır sözlere rağmen Başkan Şener’i havalanında karşılaması ortamı yumuşatmak için ilk adım oldu. Eski bakan Faruk Özak ile birlikte Divan Başkanı Ali Özbak’ın ‘krizi çözmelisiniz’ telkini ile havaalanına giden Şakar, duruma göre toplantıda bazı yöneticiler ile Aralık’taki kongrenin seçimli olmasını da masaya yatırmayı düşünüyordu. Toplantıda Şener, Şakar’a, “Benim arkamdan bu olayı yapman doğru değil. Şike sürecindeyken bu ziyaret bizim adımıza büyük yanlıştı” dedi.


Şener bu toplantıda “Eğer içinizde istifa etmeyi veya ayrılmayı düşünenler varsa gidebilir. Ben kesinlikle kongre kararı aldırmam. 2013’e kadar bu gemiyi götüreceğim” derken, bu sözler üzerine Şakar, “CHP olayında hatam varsa bunu kamuoyuna değil, bana söylemeni beklerdim başkanım” diyerek sitemle karşılık verdi.


Hem Başkan Şener hem de Asbaşkan Şakar ile görüşen Teknik Direktör Şenol Güneş’in tavrı da krizin aşılmasını sağladı.