61SAAT SPOR SERVİSİ - Tayfun Çöpcü

USTA, 'KÜÇÜK ŞEHİRDE BİRLİKTE OLAMIYORUZ'

Usta yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
''Gelişimin altında yatan akıl, bilim özgür düşünce ise bizde burada söyeleyen tüm sözleri dikkate alıp ders çıkarmamız lazım. Belki dile getirilmeyen birçok düşünceye bakmamız gerektiğini söylemem gerekir. Trabzonspor hepimiz için çok değerli. Ben son 5 yıldır eksiksiz divan kuruluna katıldığını hatırlıyorum. Elimizden geldiğince devam etmek üzere katılacağım. Seçilen yönetimler Trabzon'da havaalnı bölgesine ayrı bir dünya ilan ediyorlar. Divan kurulumuz veya başkanlıklarımız ve üyelerimiz şehir içerisinde ayrı birlokasyonumuz ayrı birCumhuriyet gibi. Ben sisteme uzaktan entegre olarak daha objektik görmek istiyoruz. Aslında küçücük bir şehirde mazisi derin olan şehirde ayrı ayrı birbirinden fiizken yakın olan ancak uzak olan yapılar var. Bu hepimizi düşündürmesi gereken konu. Gönül istiyorki bir dahaki toplantıyı Trabzonspor tesislerinde yapalım. Divan veya başkanlıkların Trabzonspor tesisleri içerisinde aynı şekilde görüş alışverişine bulunması gerektiğini düşünüyorum. Benim hiçbir zaman bireysel olarak tavır içerisinde olmamı söylemek isterim''



USTA, 'TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNE EL ATTIK'

Tüzük konusunu bir kaç ay öncesinde tüzükle görüştüğümde kendisini bana gödeririseniz bizde incelyelim dedik Divan başkanımıza. Onunla ilgili bir hazırlık yapıldı bizim gündem maddemiz o yarın. Daha güncel bir metin varsa değişikliklere bakalım yarın evet artık bu tüzük yoluna girsin. 6300 kişi aidat ödedi ama bizim sorunumuz derin. 6300 üyenin 2500'nin toplu ödeme çok üzücü. Yani 3 kişi tarafından parası yatırıldı. Bu derin bir yaradır. Bu tüzükle birlikte hepsini konuşmamız lazım. Son güne gelirken ya başkan dedi bizde yatırmıyor muyuz? Tüzük değikiliği acil bir sorumluluktur. Yarın bizde bu işi devralıyoruz.

USTA, '5 SENEDE BORÇ NASIL 600 MİLYON LİRA OLDU'

Faruk ağabeyinin bir tane santrafor alalım konusu vardı. Faruk ağabey şampiyon olsaydı başka şeykonuşur olurduk. Bir tane oyuncu aldığı halde şampiyon olsaydı. Yada biz son hafta Galatasaray maçını almış olmasaydık başka birşey konuşuyor olurduk. Bizbir süreçten geçiyoruz. 2010-2011 senesinde 50 milyon tl borcu varken şampiyon olduğumuz sene. Sadece bize şampiyonlar ligine gittiğimiz için para aldık. Kasada dursa sıfır lira borcu vardı. 5 senede 600 milyonl lira borca nasıl geldik bunu konuşmamız lazım. Şunun olması gerekir. evet bir takım konular gündeme geldi. 5 sene de nasıl 600 milyon bor.ç oldu yarın ne yapmamız lazım gereken daha önemli bir konu var mıdır acaba?

Kulübümüz gerçekten hak etmediği bi rşekilde olağanüstü bir dalgalanma süreci ile birlikte devasa boyutta sorunları önümüzde dökmiş durumda. Her yönetim bir emanetçidir. Bizde emanetçiyiz. Hatta gelenler her zaman sorumluluk hissi yüksek olan insanlarız. Talio olduysak taşımak zorundayız. Hiçbir hesap kitabı olmayan yönetim olmadığımızı söylemek isterim. Evet burada bana veya yönetimde birilerine eleştiriler olabilir normaldir. Ama bizim önemsediğimiz yöneticilere ağır hakaretler yapıldığında söylemesek olmaz bu iş. 



BU DURUMLARA DÜŞECEĞİMİZİ  RÜYAMDA GÖRSEM İNANMAZDIM

Scout ekibiyle ilgili ise sizin bahsettiğiniz sol tarafa alınan oyuncuyu takas aldık iki oyuncu verdik. İki oyuncu için 5.5 milyondan kurtulduk. 2.1 milyona indik o işi yaparak. Trabzonspor'un üzerinden yükten kurtulduk. Bireysel konuşmayacağım transferleri tartışığ onları kamuoyunun önüne atmayacağız. Güven vermeyen bir tacire kimse malını vermez. Sizin itibar sorununuz varsa kimse alışveriş yapmaz. En mutlu veya mutsuz yapan Trabzonspor'un bir tacir sonuçta burası ödemeleri var. ben bu kadar rencide olduğumuzu kırılacağımızı küçümseneceğimizi elinin tersiyle itileceğini rüyamda görsem inanmazdım. Türkiye'de oyuncuların hiçbiri bize gelmedi. İç Anadolu'dan bir oyuncu ver 7 milyon lirayı al diyor. Başakşehir'İnkine 6 milyon lira vermiş Araplar 7 milyon lira ver al. Kasımpaşa'nın Galatasaray'a gönderdiğini ver parayı al. Biz bunlarla görüştük. Ama dururumuz ortada. 

50 MİLYON LİRALIK OYUNCUDAN NASIL KURTULDUK?

Konumuz şu 50 milyon liralık oyunculadan nasıl kurtulduk bunu konuşalım. Trabzonspor özgüvenini kaybetmiş durumda. Biz Galatasaray maçı öncesinde şunu düşündük. Biz Trabzonspor'udaha kötü olmasına rıza göstermesi mümkün değil. Ben başkan olarka şunu yaptım. Ahmet Bey ile görev dağılımı yapıyoruz. Camiamızın şu kadar önemli ağabeylerini bu maça davet edelim dedik. İhtiyacımız var dedik. Hatta taraftarlar grup başkanlarını ben topluyorum birliktelik olsun diye. Tesislerden gönderelim havalimanında güven olsun bunu biz organize ettik. 7 maçta 7 puan almış bir takımı kim karşılar düye konuşuldu. 

ARALIK'TA SEÇİME GİTMİYORUZ

''Borç rakamı olağan genel kurulda bu içindede grafiklerle bütün borçlarımızı açıklayacağız bu ortada kalmış bir konu. 800 milyon borcu var sonra demedim diyen ben o yönetimi demedim. Deniz Ateş Bitnel gibi dost sohbetine söylenmiş sonra yayılmış olay. Bende teknik olarka anlıyorum 3 yılda bir genel kurul yapılır. Ama AralıK'ta genel kurul var. Elbette yönetim kurulu olarak bakışımız var.Genel kurul malidir yapılacak. Seçime gidilmeyecek öyle bir gündemimiz yoktur. Burada yapılacak çok şeyimiz var

'AKYAZI STADI'NIN RESMİ AÇILIŞI 18 ARALIK'

''Resmi açılış 18 Aralık Akyazı Stadımı'ızın. Statta maçın oynanması için biraz daha zamana ihtiyacı var. Bugün çimler koyuluyor. Bir hafta 10 gün çimler bitiyor. Sonra diğer işlemler var. İşin sonuan gelinmiş durumda''