SKY Türk 360’a konuşan Şener, “1967’den önce Fenerbahçe’yi tutuyordum. Ankara’da okuyordum. Trabzon’da olsam Galatasaraylı olurdum. Rahmetli Kaya Çilingiroğlu abimiz vardı o anlatmıştı. Fakir olanlar, İdmangücü’nü destekleyenler Beşiktaş’ı tutardı; zengin olanlar, Halk Partili olanlar Galatasaray’ı tutardı; Fenerbahçeli olanlar ilse 2-3 kişi ya vardı ya yoktu...

İŞTE ŞENER'İN AÇIKLAMALARI:
"1967'den önce Fenerbahçeyi tutuyordum. Trabzon'da olsam Galatasaraylı olurdum. Kaya Çilingiroğlu ağabeyimiz vardı o anlatmıştı. Fakir olanlar Beşiktaş'ı tutardı, zengin olanlar Galatasarayyi tutardı. FB'li olan 2-3 kişi varmış. Trabzon dışında olanlar çeşitli takımları tutmuşlar. Ama hepsi sonunda Trabzonspor çatısı altında toplanmıştır."
"BURAK ALINMASIN AMA BİZE EŞANTİYON GELDİ"
"Alper için geçen sene girişimlerimiz oldu Nobre için yok. Bütün bu transferlerden Şenol Hoca'nın haberi vardır. Şenol Hoca kendini öne çıkarmaz mutlaka alın, mutlaka almayın diye.. Tevazu gösterir o konuda yani ne verirsen onunla gitmeye çalışır. Hiçbir zaman demez bana neden bunu almadınız. Trabzonspor'u belli bir seviyede tutmak için mevcut bütçemiz dahilinde elimizden geleni yapıyoruz. Yanlış oyuncu almıyor muyuz? Alıyoruz mutlaka arada.. Henrique bizi hayal kırıklığına uğrattı. Çok gençti çok şeyler söylediler onun için. Burak'da bize geldiğinde hiçti. Burak transferi yapmıyorduk Gökhan'ı satmıştık o paranın yanına o katıldı. Eşantiyon gibi bu tabirden de o alınmasın. Öyleydi ordaki değeri Burak'a baktık büyük Burak oldu. FB'yi şampiyon yapan golü attı, geçen sene 33 tane gol attı. Sonra bizden ayrıldı. Çok takımda oynadı Burak. Çok konuşulmasını istediğimiz bir oyuncu değil Trabzon camiasında."
"SELÇUK İNAN TRABZON'U SEVMEDİ"
"Selçuk'un kontratı bitmişti bizimle kontrat yapmadı. Tahminlerimi söylüyorum ya Trabzon'u sevmedi. Trabzonspor'u sevmemek mümkün değil Trabzon şehrini sevmedi. Galatasaray'da ne imkanları varsa belki bizde fazlası var kulüp olarak. Burak gitmeyeceğini söyledi Türk takımına yurtdışına gidersen senin önünü kesmeyiz dedik. Meğer o da oyunun bir parçasıymış. Çok da ilgilenmiyoruz artık bundan sonra. Küskünlüğüm var aşmak istemiyorum ondan.. Aşılmamalıki bir iz bıraksın. Yoksa 5 dakikada aşılır. Bizim 1461 bile orada tavrını belli etti o son maçta. İlerde başkanım küser iki ay sonra barışır denmemeli. Belli ölçüler içinde görüşüyoruz. Bir hafta sonra bizim oradalar Trabzon'dalar."
"ONUR, YÜZDE 1000 G.SARAY'A GİTMEZ"
"Recep Onur Kıvrak'ın Galatasaray'a gitmesi gibi bir ihtimal olduğunu zannetmiyorum. Tabii bunlar insan burada bir parantez açayım. Trabzon doğumlu olanlara yüzde 1000 garanti verebilirim. Ama olmayanlara %80. Şimdi bunlar genç insan kız arkadaşları olabilir. Hanımefendi pat diye Trabzon'u tercih etmiyorsa benim gücümü aşıyor o. İstanbul şehriyle yarışamam ben. Futbolcular pek tarihi esere bakmıyorlar. Trabzon'daki sosyal imkanlarım bu. Trabzonlu futbolcuysan paraları biriktiriyorsun. Gençlik yılları çok çabuk geçiyor. Futbol hayatını Trabzon'da devam ettirirsen çok para biriktitirsin."
"AZİZ YILDIRIM İLE HİÇ GÖRÜŞMEDİM"
"Aziz Yıldırım'la görüşmedim. Mahkemede ayaküstü geçmiş olsun dedim. Aziz Bey çok iyi kalpli ama çok agresif bir arkadaşımız. Ben de bazen kendimi kaybedebiliyorum ters şeyler yapabiliyorum. Tribünde de oldu. Bir tanesi Emre ilgiliydi FB maçında. Bir de son iki hafta önce bastonumzla hücuma kalktık. Bize yakışmadı ama zaptedemiyorsun kendini."