61SAAT HABER SERVİSİ - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Trabzon’da gençlerle buluştu. Hanamizade İhsanbey Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Genç Kürsü’ programında gençlerle buluşan Bakan Albayrak, burada çarpıcı açıklamalar yaptı. Bakan Albayrak, Trabzonspor ile ilgili de konuştu. 
Bakan Albayrak, Trabzonpor’un nasıl şampiyon olacağı ile ilgili parolayı da verirken oğlu fanatik Trabzonsporlu Ahmet Akif’in Akyazı’da maça çok gelmek istediğini açıkladı. Albayrak, “Gönülden Trabzonsporluyuz. Desteklemeye devam edeceğiz. . Açılıştan sonra bir maça gelelim dedim ama fırsat olmadı. Büyük oğlan Ahmet Akif başımın etini yiyor. Trabzonspor’un coşkulu atmosferinin olduğu yeni stadımızda bir maça da gelmek istiyoruz” diye konuştu. 

Bakan Albayrak, özetle şu şekilde konuştu: 

“15 yıllık yolculuğun son 3-5 yılında yaşanan bütün badireler çok kritik günlerden geçiyoruz. Gençler.. Niye gençler? Kendime sorduğum sorudur. Her genç neslin kendine sorduğu sorudur. “En zor bizim zamanımız” ama iş bir önce ki nesle gittiği zaman, her kes kendi nesli nesli özelinde bir sonra ki nesli hor görür. Rahmetli ninem bile babama şunu derdi:

“Habu babanız neler çekti?” 

Her nesil kendi içinde sıkıntılar yaşasa da benim kanaatim son 100 yılın en kritik genç nesli sizlersiniz. Bugün ülkemizde ve bölgemizde küresel düzeyde yaşanan büyük bir kırılmanın eşiğindeyiz. Toplumu ülkeyi geliştirecek olan en önemli nesil olan genç nesil sizlersiniz. Onun için 2 şeye ihtiyacımız var. Bir fikir sahibi olacağız. Fikir sahibi olmanız için öncelikle neye ihtiyacınız var öncelikle bilgi sahibi olmanız lazım. Bilgi sahibi olmak ne demek? 

Bilgi sahibi olmak bununda zorluğu var. Her zamankinden doğru bilgiye ulaşmanın çok daha zor olduğu dönemdeyiz. Yani bilgi kirliliği, manüplatif, provokatif, insanların beyinsel ve zihinsel dağarcıklarını kirletmek için müthiş bir saldırı var. Doğru bilgiye ulaşmanın kritik önem arz ettiği dönemdeyiz. 

Sorularla beyninizin meşgul olduğu konuları araştırın. Son 5 yılda bunu yaşadık. Gezide bunu yaşadık. “İnsanları tarıyorlar, öldürüyorlar” böyle diyorlardı. Bir de baktık yalanmış.. 
Eski çalıştığım özel sektörde ki bir kurumda, 27 Mayıs döneminin üniversite öğrencisi olan bir beyefendi kendi anızını ağlayarak bana anlattı. 

Gençlik enerjinin yoğun olduğu dönemdir. Ama bunu israf mı ediyoruz, tam da ünlekinin ihtaycı için kanalize mi ediyoruz. Fikrine güvenen insan anti demokratik yollara başvurmaz. İslamcılık kisvesi, din kisvesi altında kafa kesiyorlar. Benim öyle bir dinim yok.  Benim dinim öyle yüce bir din ki karıncayı incitmez. 

100 yılın en kritik gençliğisiniz. Tarihi dönemlerden geçtiğimiz bu dönemlerde sizde 60 sene sonra 50 sene sonra torunlarınıza bugünleri ağlayarak anlatmak istemiyorsanız, Türkiye’nin 15 yılda nereden nereye geldiğine kalbinde zerre vicdanı olan herkese şunu sormak lazım. “arkadaş elini vicdanına götürüp şunu sorması lazım” 15 Sene öncesinin Türkiye’si, demokrasi olarak, istikrar olarak neredeydi bugün nerede? Eline vicdanına götüren herkes buna samimiyetle cevap vermeli. 

Geldiğimiz bu büyük kırılma ve gideceğimiz istikamette kimler yolumuza taş koydu? Kimler sesimizi kısmaya çalışıyor? Kimler ihanet şebekeleri ve maşalar, bu ülkenin geleceğine nesline kast etmeye çalışıyor. Bunu görmemiz lazım. 16 Nisan bu istikamette tam da bu istikamette bugün sahip olunan güçlü liderliğin yanıltmaması gereken resim.. 
Tam da bu düzenleme bugün Cumhurbaşkanından sonrası için geçerli.. bu ülkenin başında öyle bir lider var ki? Belediye Başkanı olduğundan bugüne kadar oturduğu makamlardan güç alan değil güç veren lider oldu. 

Sakın yalanlara kulak asmayın, asanları uyarın. Doğruyu bilmeleri bakımından… 

bugün ki 82 Anayasasından aldığı güçle Cumhurbaşkanını yargılayamıyorsunuz. Bir tek suçtan. Vatana ihanet.. Sonsuz yetkisi var hiçbir sorumluluğu yok. Vatana ihanet suçu TCK’da tanımlı olmadığı için ondan bile yargılayamıyorsunuz. Sahip olduğu geç: Meclisi feshetme yetkisi.. Esas bugün Cumhurbaşkanının tek taraflı meclisi feshetme yetkisi var. 
Bu anayasa ile Cumhurbaşkanı tek başına meclisi feshedemez. Eğer bu anayasa geçtikten sonra meclisi feshetmek isterse kendisi de fesholur. Bunu bilmeniz lazım. Sakın bu yalanlara…

Bu ülke bu yüzyılın kaderinin yazıldığı bu günlerde bir kez daha birlik içerisinde. 16 Nisanın ne kadar önemli olduğunu girecek Allah’ın izniyle gereğini yapacak. Yeter ki genç nesil olarak sizler sloganik bakmayın, şiddete yönelmeyen, fikir sahibi olun.. Karşınızda ki muhatabı fikirlerle kuşatın, gönüllerini, zihinlerini kuşatın. Büyük Türkiye idealini bu hakikat üzerine kurgulayın…” 

SORU VE CEVAP BÖLÜMÜ… 

Şehirde turizm alt yapısına yönelik çalışma var mı?

Turizmle ilgili bölge şehirleri başta olmak üzere, Turizmde bizim insan kaynağı tesisleşme açısından birinci sınıf dünya standardı kalite alt yapısı etirme anlamında Trabzon’un alması gereken yol var. Son yıllarda önemli yatırımlar alındı. Ciddi spor alt yapısı gelişti. En son stadymunda devreye alınması noktasında dünyanın en güzel statlarından biri seçildi. Bunun ötesinde tesisleşme noktasında oteller olsun süreçler hızlanıyor. Seferberlik var.. Sadece tesis yaparak olmuyor. O tesisi dolduracak turisti çekmek için hizmet kalitesinin gelişmesi lazım. Yerli turist ötesinde yabancı turistlere o kaliteye verecek hizmet gerek. Bunun için bizler çalışma başlattık. Yerli ve yabancı bir çok yatırımcıyı işin içine dahil ederek turizm sektörünün gelişmesi için adımlar atıyoruz. İnşallah daha da adımlar atacağız. Çalışmaya devam edeceğiz daha güzel olacak… 
50. yılda şampiyonluk hedefi… 

Gönülden Trabzonsporluyuz. Destelemeye devam edeceğiz.. Eskisi kadar vaktimiz yok. Eskiden belki maçlara geliyorduk ama vaktimizin önemli kısmını Enerji Bakanlığı için dört bir tarafı gezerek mesaimizi harcıyoruz. Açılıştan sonra bir maça gelelim dedim ama fırsat olmadı. Büyük oğlan Ahmet Akif başımın etini yiyor. Trabzonspor’un coşkulu atmosferinin olduğu yeni stadımızda bir maça da gelmek istiyoruz. Trabzon’un dışındakiler gurbette ki Trabzonsporluluk daha da önemli. Yurt dışında ki gurbettekiler için daha fazla. Trabzon iyi oldukça, saha neticeleri oynadığı futbol, şehrin bütünleşmesi daha iyi olacak. Benim taraftar olarak Trabzon 50. Yılda mı olacak şuarada mı olacak burada mı olacak.? Trabzon’un birkaç konuda mesafe kat etmesi lazım ki şampiyonluk gelmesi lazım. 

Bir şehrin bütünleşmesi lazım. Bugün Trabzon’un saha sonuçlarından dolayı galibiyetlerinden istikrarlı sonuçlarından dolayı bir kişinin üzülmemesi lazım. Trabzon iyiyse biri küsmeyecek. Ama birileri kenarda habu öyle habu öyle.. Bütün şehrin bütünleşmesi lazım. Bütün camianın bütünleşmesi lazım. 

İkinci, takımın ve kulübün bütünlüğü şehirle uyumu tam olması lazım. Trabzon’da futbolcu hangi memleketten gelirse gelsin sahip çıkılması lazım. Topçusuyla hocasıyla bütün kesimleriyle yek vücut olması lazım. 
Bu ikisi tamam olduktan sonra diğerleri çözülür. Diğerleri olur. Ben hep onu diyorum. Şehirci ne yazdı? “Dik oyna” 
Trabzon eskiden böyle şampiyon oldu. Hakemi de yendi onu da yendi .. Hakem en son iş. Biz bunları birleştirelim onlar olur. Önemli olan güzel futbol”