Trabzonspor'da devam eden transfer çalışmaları kapsamında bir önceki döneminde olduğu gibi teknik direktör Ersun Yanal yine devreye girdi. İstediği oyuncularla birebir görüşmeyi tercih eden teknik direktör Ersun Yanal, uzun süredir gündemlerinde yer alan ve Slovakya'da bir araya geldiği 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Matus Bero'nun transferinin artık bitirilmesi talebinde bulundu. Slovak futbolcu için, "Onu mutlaka alalım. Takımımıza uzun vadede çok katkı yapacak bir oyuncu. Bize büyük güç katacaktır" dedi. Yönetim kurulu da teknik direktör Ersun Yanal'ın verdiği bu olumlu görüşler sonrası Bero'yu kadrosuya katmak için yeniden seferber oldu.

İSTEYENİ ÇOĞALDI FİYATI ARTTI
Transfer için şartları araştırmaya başlayan bordo-mavili yönetim, oyuncunun kulübü Trencin'e haber yollayıp bir kez daha görüşme istedi. Slovak kulübü yetkililerinin bu isteğe olumlu yanıt verdiği bildirilirken, tarafların birkaç gün içinde masaya oturacağı ifade edildi. Bero'nun bonservisine daha önce 1 milyon euro veren Trabzonspor'un rakamı 1.5-2 milyon euro arasına yükselttiği bildirildi. Ancak birçok kulübün de genç oyuncu için Trencin'e teklif yaptığı ve bu nedenle bonservis bedelinin arttığı kaydedildi.

KAMPA KADAR BİTSİN İSTİYOR
Trabzonspor'da ilk kampa yetişmeyen transfer çalışmalarının ikinci kamp öncesi sona erdirilmesi için yoğun mesai harcanıyor. Henüz ideal 11'ini şekillendiremeyen Yanal, 2. kampa transferlerin yetiştirilmesi için yönetimle görüştü. Kampta oynanacak 6 hazırlık maçında kalıcı takımı denemek isteyen tecrübeli hoca özellikle stoper, orta saha ve hücuma istediği isimlerin bir an önce takviye edilmesini talep etti. İlk kamp kadrosunda yer alan 22 futbolcudan bazı isimlerin de 2. kampa getirilmeme durumunun olduğu, bu konuda önümüzdeki günlerde karar verileceği bildirildi.

ŞAMPİYON TAKIMIN FORVET ORTA SAHASI!
Bero orta sahada görev yapsa da istatistikleri forvet oyuncularını kıskandıracak cinsten... Genç futbolcu, geçen sezon ligde forma giydiği 30 maçın 15'inde gol atıp mevkisine göre müthiş bir başarı kaydetti. Slovakya Süper Ligi'ni şampiyon tamamlayan Trencin'e bu anlamda büyük katkı sağlayan Slovak orta saha, sezon boyunca çıktığı toplam 37 karşılaşmanın tamamına da ilk 11'de başladı. Söz konusu maçlardaki toplam gol sayısı ise 19'u buldu.
.