Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 7. dakikada Luiz Rhodolfo, 17. dakikada penaltıdan Cenk Tosun attı. Trabzonspor'un tek golü 41. dakikada Yusuf Erdoğan'dan geldi.

Beşiktaş, derbi galibiyetiyle birlikte puanını 24 yaptı ve lider Başakşehir ile arasındaki farkı 2'ye indirdi. Trabzonspor ise 11 puanda kaldı.

TEMPO DÜŞMEDİ, TRABZONSPOR 'FİNAL'LERİ YAPAMADI

Bu iki golden sona maçın temposu yine aynı şekilde devam etti ancak Trabzonspor, Ersun Yanal'ın müdahaleleriyle birlikte daha fazla maçın içine girmeyi başardı. Özellikle Mehmet Ekici ve Yusuf Erdoğan'ın gayretleriyle Beşiktaş yarı alanında atak yapan Trabzonspor, final paslarında ya da şutlarda başarısız olunca yakaladığı pozisyonlardan faydalanamadı.

YUSUF ERDOĞAN'DAN ŞIK VURUŞLA NET BİR GOL!

Devrenin sonuna doğru Trabzonspor, Beşiktaş savunmasının yaptığı hatadan faydalanarak farkı 1'e indirdi. Mehmet Ekici, Beşiktaş savunmasından topu kazandı. Boşta kalan topu alan Matus Bero, attığı ara pasıyla Yusuf Erdoğan'ı %100'lük gol pozisyonuna soktu. Yusuf Erdoğan da şık bir vuruşla 41. dakikada farkı 1'e indirdi.

İlk yarının sonundaki normal sürede 4, uzatmalarla birlikte toplam 6 dakikada başka pozisyon olmayınca ev sahibi Beşiktaş, Trabzonspor karşısında soyunma odasına 2-1 üstünlükle girdi.

N'DOYE'Yİ FORMASINDAN ÇEKTİ: NET!

Karşılaşmanın 50. Dakikasında serbest vuruşta topa yükselmek isteyen Senegalli futbolcuyu Beşiktaşlı futbolcu Atiba’nin bariz bir şekilde çektiği görüldü. Ancak Kalkavan pozisyonu devam ettirerek penaltı olmadığını işaret etti Bunun üzerine bordo mavili futbolcular çileden çıkarken Kalkavan karşılaşma boyunca yanlış kararlar vermesi dikkat çekti.

YUSUF ERDOĞAN ACI İÇERİSİNDE YERE YIĞILDI

Quaresma genç oyuncun ayağına sert bir şekilde basarak, Erdoğan’ı yere yığdı. Acı içerisinde yere yığılan Erdoğan karşılaşmaya devam edemeyen isim oldu. Erdoğan’ın yerine ise Aytaç Kara oyuna dahil olurken Quaresma’nın sert faulüne skandal kararlara geceye damgasını vuran Kalkavan sarı kart gösterdi. Portekizli oyuncunun müdahalesi ise kırmızı kart olarak yorumlandı.

BAŞKAN MUHARREM USTA ÇILDIRDI

Bordo mavililerin net 2 penaltısını vermeyen, faul kararlarıyla oyunu soğutan ve Quaresma’nın Yusuf Erdoğan’a yaptığı sert faul sonrası sadece sarı kartla cezalandıran karşılaşmanın skandal hakemi Mete Kalkavan’a Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta sert tepki gösterdi.

Usta, sosyal medya hesabı üzerinden, ‘Milyonların ahını alarak mı yaşayacaksın, sokağa çıkacaksın. Çoluk çocuğuna bırakacağın bu mirasla nasıl insanların yüzüne bakacaksın. Yusuf saha dışında ona kırmızılık hareketi yapan sahada öyle mi... Madem ki sahada tiyatro oynanacak Yusuf'ların ne işi vardı burada. Bu işe kim dur diyecek! YETER.’ diyerek ağır ifadeler kullandı.