Beşiktaş ünlü Teknik Direktörü Slaven Bilic, Trabzonspor maçı öncesi oyuncularıyla yapmış olduğu toplantıda, karşılaşmadan sakin kalanın galip ayrılacağını belirtti . Son antrenman evvelinde oyuncularına seslenen Hırvat teknik insan , “Rakibimiz bu tip maçlarda iyi bir oyun ortaya koyuyor. Galatasaray 'ı 2 defa yenmiş, F.Bahçe 'den de 2 karşılaşmada da puan almış bir takıma karşı oynayacağız. O yüzden dikkatli olmalıyız” diye uyarılarda bulundu.

Bordo-mavili ekibin kendi sahasındaki mücadeleye baskılı başlayacağını oyuncularına aktaran tecrübeli çalıştırıcı, “Kendi seyircileri önünde mutlak galibiyet için oynayacaklar. Avrupa kupalarında oynamak istiyorlar. Skor ne olursa olsun soğukkanlılığınızı maç bitene kadar korumanız gerek . Trabzonspor'un üzerinde bizdeki gibi şampiyonluk baskısı yok fakat Avrupa hedefleri var. Bu yüzden maça kesinlikle kazanmak için çıkacaklar. Panik yaparsak hiç istemediğimiz sonuçlarla karşılaşabiliriz” diyerek oyunun psikolojik yönüne ilgi topladı .
Hakemle polemik yasak
Son haftalarda hiçbir oyuncusunun takımı yalnız bırakmaya hakkı bulunmadığı ifade eden Hırvat çalıştırıcı, hakemle polemiğe girilmemesi yönünde kati talimat verdi. Trabzonspor'un en etkili isimleri arasında bulunan Mehmet Ekici'ye dikkat edilmesini açıklayan Bilic, “Ceza sahası etrafından çok fazla etkili frikik kullanan bir isim. Bu noktalarda dikkatli olarak rakibe avantaj sağlamamalıyız” diye belirtti .