Haftayı Kayserispor beraberliği ile kapatıp Play-Off potasında ciddi yara alan Trabzonspor’da tek düşünce yarın PSV ile Hollanda’da oynanacak olan rövanş maçına çevrildi.  Bordo-Mavililer’in kısa hazırlık etabında, PSV ’nin son lig maçı belirleyici olacak. İzleme komitesi tarafından da takip edilen ve 3-0 Groningen lehine biten PSV maçını masaya yatırarak imha planını hazırladı.

Buna göre, Avni Aker’deki maçı çok basit savunma hatalarıyla 2-1 kaybeden ve tur için Hollanda’da gole mecbur olan Trabzonspor, Groningen’in oyun tarzına yakın bir kurguyla sahaya çıkacak. Savunmasını cezalı Serkan dışında standarda, yani Celustka-Giray-Mustafa-Cech dörtlüsüne çevirmesine kesin gözüyle bakılan Şenol Güneş’in orta alanı ise Zokora-Colman’a emanet etmesi bekleniyor. Trabzon için asıl belirleyici alan ise hücum hattı. Son haftaların en formda ismi Olcan ve Burak’ı serbest olarak görevlendireceği öğrenilen deneyimli hocanın Halil ve Alanzinho gibi isimlerden de Olcan-Burak ikilisine göre pozisyon almalarını isteyecek. İlk 11’ini büyük oranda kafasında şekillendiren Güneş’in sistemi sabırlı futbola dayalı olacak.

PSV evinde etkili

Rakibin iç sahadaki atak oyununu göz önünde bulunduran Trabzon’un kurmayları, gol yemeden PSV’yi hataya zorlamak ve aradığı skoru almak niyetinde. Son maçlarda sürekli olarak takımının istediği oyun düzenine sadık kalamamasından yakınan Güneş’in öğrencilerini bu konuda örnekler vererek uyaracağı ve Hollanda’daki maçın telafisinin olmadığını hatırlatacağı da edinilen bilgiler arasında.