Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) üyeleri, dün Metris Cezaevi'ne giderek şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan sözlü savunma aldı.
Mesai saati biteminde bu işlem tamamlanırken, iki gün süren savunmanın detayları hakkında bilgi verilmedi. PFDK üyeleri ile aynı saatlerde Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir ve Asbaşkan Ali Koç'un da Metris'te olduğu bildirildi. Özdemir ve Koç, Başkan Aziz Yıldırım'ın yanı sıra Asbaşkan İlhan Ekşioğlu, muhasebe müdürü Tamer Yelkovan'ı ziyaret ettikleri ve sözlü savunma ile ilgili görüş alışverişinde bulundukları öğrenildi.

Bu arada, Futbol Federasyonu'nun 9 aydır gündemden düşmeyen 'Futbolda Şike Soruşturması' sonrası karar aşamasına geldiği belirtiliyor. Aziz Yıldırım'ın sözlü savunması tamamlanırken, PFDK'nın bir hafta içinde kişiler ve kurumlar hakkındaki kararını açıklaması bekleniyor. Süper Final serisinden önce cezaların netleşeceği, daha sonra ise Tahkim Kurulu'na itiraz sürecinin başlayacağı ifade ediliyor.