Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe maçındaki olayları değerlendirdi, "Saha içinde olan olayın gerginliği devre arasında devam etti. Kimin ne yaptığı ne ettiği belli değildi. Tercüman, oyuncu, antrenör, oyuncu, yönetici, herkes koridordaydı ve ortalık karıştı. Dışarıdan bakarken herkesin birilerine saldırdığı, itiştiği bir ortam gördüm. Birini diğerinden ayırmak doğru değil. Emre annesine küfredildiğini söyledi. Üzüntü duyarım tabi. Hiçbir sahada hiç kimseye küfür edilmesin. Bir de Semih'in bizim başkandan şikayeti oldu. Semih sahada değildi. Demek ki devre arasında olmuştur. Onun için toplantıya geldi demek. Her küfredilen çıkar konuşursa fayda var tabi. Sadece Fenerbahçeli oyuncuların değil, bütün oyuncuların antrenörlerin konuşması lazım. . Bu şekilde çözüm ararsak çözümsüzlüğü daha fazla ortaya koymuş oluruz. Seyircinin sahaya bir şey atması, gece gidip orada bağırması doğru değil. Birinin küfretmesi doğru değil. Suç varsa cezası olmalı. Sahaya bir şey atılmışsa ceza almalıyız. Ama sadece biz değil herkes almalı. Suça karşı aynı duramazsanız adalet sağlanmaz. Suç varsa ceza almaktan rahatsız olmam. Ama bana verip de başkasına vermediğin zaman bu devam edecektir" dedi. 'Bize küfretmediler mi?'

Güneş sözlerini şöyle sürdürdü: "Fenerbahçe sahasında bize küfretmediler mi? Ettiler. Ama ben söylemedim. Edildiği zaman söylenmesi mi gerekiyor, ceza mı verilmesi gerekiyor? Burada edilmişse ceza alınsın. Veya itişme kakışmayı kim yapmışsa ama bizim görevimiz onları toparlama olmalı. Ama bugünkü koşullar toparlama için değil ayrıştırma için zemin hazırlıyor."

KAFASINA BOMBA MI ATTILAR?
Tribünleri sakinleştirmek için iki kez sahaya girdiği ve Emre ile de iki kez saha içinde konuştuğunu belirten Güneş, “Gerginlik olmasın diye konuştum. Başına kağıt mı atıldı, bomba mı atıldı? Bunları söylersem yanlış anlaşılabilir. Hakikaten korkmuş veya ürkmüş de olabilir. Atılmaması lazım. Atılırsa da bunu kullanır oyuncu. Normaldir de bu. Karabük’te de bize geldi. Aynısı oldu ama hakem devam ettirdi. Sen de yardımcı ol. Sporculuk ruhu bunu söyler. Seyircinin atmaması gerekiyor. Doğru bir şey değil. Biz hata yaptıysak da rakip takımın bunu kullanması normaldir” dedi.

'Zokora kontrollü olmalıydı'

Şenol Güneş, Zokora'nın top gelirken yaptığı hareketi kontrollü yapması gerektiğini de ifade ederek, "Yanlıştı. Sarı veya kırmızı hakemin takdiri. Benim dışarıdan gördüğüm kırmızı da gösterebilirdi. İstanbul'da da Aykut'a kırmızı gösterildi, bize göre ağırdı. Ama Zokora'nın o hareketi hiç yapmaması ve soğukkanlı olması gerekirdi. Sadece o değil tabii. Yanlış pas vermemesi, rakibe bastığı zaman daha dikkatli basması lazımdı. Zaten Zokora ve diğerleri doğru yapsaydı maçı kazanacaktık" ifadesini kullandı.

'Atılırsa oyuncu kullanır'

Şenol Güneş, tribünleri sakinleştirmek için iki kez sahaya girdiği Fenerbahçe maçında Emre ile de iki kez konuştuğunu belirterek, "Gerginlik olmasın diye konuştum. Başına kağıt mı atıldı, bomba mı atıldı? Bunları söylersem yanlış anlaşılabilir. Hakikaten korkmuş veya ürkmüş de olabilir. Atılmaması lazım. Atılırsa kullanır oyuncu tabi ki. Normaldir de bu. Karabük'te de bize geldi. Aynısı oldu ama hakem devam ettirdi. Sen de yardımcı ol. Seyircinin atmaması gerekiyor. Doğru bir şey değil. Biz hata yaptıysak da rakip takımın bunu kullanması normaldir" dedi.

'Hata varsa benimdir'

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçların bu tür bir ortamda oynanmasının kendisini üzdüğünü belirterek, "Tüm bu koşulların sebebi mevcut sorunların ortadan kalkmaması. Bu düşünceyle zaten mevcut sorunları çözemeyiz. Zaten bu sorunlar bu düşüncenin ürünü. Bizim seyircinin, futbolcuların, medyanın, hepimizin ortaya getirdiği bir düşünce yapısı. Bunu değiştirmedikçe, maç alınca 'işimizi gördük', maç kaybedince 'gergin ortamdı' diyerek devam ettireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.