Avrupa, Süper Lig ve kupada toplamda 50 maça yaklaştıklarını dile getiren Şener, "50 maça yaklaştık, kolay değil.Bu şike olayları yüzünden bu sezon biraz ekstrem oldu. 6 ayda 50 maç... Zorlu bir süreç. Evet bu haftaki maçlar takımın geleceği açısından kritik ama biz böyle dönemlere alışığız" dedi. Şike sürecinin en çok kendilerini etkilediğini de dile getiren Şener, "Şampiyon ilan edilmedik ama Avrupa'da Türkiye'yi aslanlar gibi temsil ettik. Önemli bir yol katettik" ifadesini kullandı.

3 GÜNDE BİR MAÇ
Bu sezon Trabzonspor kadar maç oynayan bir takım olmadığına işaret eden Şener, "Bazı eleştiriler haksız. Çocuklar aylardır 3 günde bir maça çıkıyor" yorumunu yaptı. Şener'in, UEFA toplantısıyla ilgili değerlendirmesi ise şu şekildeydi: "UEFA'nın söyleyeceği şeyler önemli. Bazı şeyler berraklaşır.Futbolun patronu TFF ama UEFA da var. Onların kuralları var ve onlara uymak mecburiyetindesin.Bir karar değil de 'bunu böyle yapın, bitirin' der. Sanırım diyecektir. Bakalım ne olur."

DIŞ TRANSFERDE ARAYIŞ BAŞLADI
Onur Kıvrak ve Alanzinho ile sözleşme uzatarak takım içindeki en önemli sıkıntıyı giderdiklerini vurgulayan başkan Sadri Şener, artık dış transferi düşünmeye başladıklarını söyledi. Şener, transferde 3-4 oyuncu almayı düşündüklerini belirterek, "Özellikle defans bölgesine takviye yapacağız. Bu konuda teknik heyetimiz araştırmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

TRABZON'UN UMUDU PLATİNİ
Bordo-mavili yönetim, dün Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen UEFA Başkanı Platini'nin şike ile ilgili bir konuşma yapmasını bekliyor. UEFA'nın, Fenerbahçe'nin yerine kendilerini Şampiyonlar Ligi'ne aldığını belirten Trabzonsporlular, Platini'nin TFF'ye "Bir an önce kararı açıklayın" talimatını vermesini umut ediyor.

1461'DE HEDEFİMİZ BANK ASYA
Spor Toto 2. Lig'de yer alan pilot takım 1461 Trabzonspor ile ilgili de açıklamalarda bulunan Şener, "Takımın başında kaliteli bir hoca var. 1461 Trabzon ile ilgili hedefimiz Bank Asya 1. Lig. Bu takım da çok iyi gidiyor. Şu anda şampiyonluk mücadelesi veriyor. Bank Asya 1. Lig'e çıkarsa oraya da ciddi yatırımımız olacak. Genç yabancılar Trabzonspor'a gelmeden önce orada kullanabiliriz" ifadesini kullandı.