Sahaya yayılışı, orta sahayı kontrol edişi Trabzonspor’un oyun hakimiyetine ortak olmasını sağladı. PSV’nin hücumlarını karşılayıp ani ataklarda gol bulabilmek Trabzonspor için en olumlu oyun şekliydi. Aslında Trabzon’daki maçta da aynısını oynaması gerekirdi. Olcan’la Trabzonspor nefis bir atak geliştirdi. Olcan doğru vuruş yaptı ama kaleci tesadüfen topu çıkararak PSV’nin gol yemesini engelledi. Trabzonspor oyunda tam dengeli oynarken Celustka inanılmaz bir hata yaparak arkasındaki futbolcuyu görmedi ve penaltı yaptı. Trabzonspor’un bir anda morali sıfıra indi. PSV golden sonra çok daha rahat oynamaya başladı. Trabzonspor zorladı, PSV ise rahatça oyun sahasına yayıldı. PSV hiç zorlanmadan ikinci golü attı. Gollerden sonra Trabzonspor tamamen dağıldı. Disiplinden koptular. Orta saha ve savunma tamamen birbirlerinden kopuk oynamaya başladı. PSV de bunun cezasını kesti. Tolga her zaman yaptığı hatayı tekrarladı ve takımını 10 kişi bıraktı.
İkinci yarıya on kişi başlayan Trabzonspor’un artık maçın bitimini beklemekten başka çaresi kalmadı. Rakip her hattıyla organize, sakin ve pas yapıp, futbolun gereklerini yerine getirirken, Trabzonspor telaş icinde, şaşırmış, sahada lideri olmayan bir durumda maçı götürmeye çalıştı. Artık bu dakikadan sonra şu futbolcu iyi, şu futbolcu kötü dememek gerek.
Bu maçtan Trabzonspor’un ders çıkarması gerek. Doymuş, futbolun son baharına gelmiş futbolcuları büyük paralar karşılığında getirmenin hata olduğunu herkes artık anlamalı.
Futbolcu yetiştiriyorken, sadece topa vurmayı değil, yaptıkları işe saygı duymayı ve en iyisini yapmayı öğretmelidir. 17 ve 18 yaşındaki futbolcularla sahaya çıkan PSV, Trabzonspor’u kurulduğu günden beri olmadığı şekilde aciz duruma düşürdü.
Bu kadar maç oynamasına rağmen bu kadar Avrupa cahili tecrübesiz bir takım görüntüsü çizmek, Trabzonsporlu futbolculara yakışmadı.
Geçen yıl savunmanın bozulmasına ses çıkarmayıp, yaptıkları transferlerle Trabzonspor’u ve Trabzonspor taraftarını acı çekmeye mahkum edenler, bunun bedelini ödemelidirler. Daha ilk günden hata ortada iken bile önlem almak adına hiç bir hareketin olmaması Trabzonspor’u bu hale getirmiştir.