Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda Trabzon Kanuni ile karşılaşacak olan Sivasspor, bu maçın hazırlıklarını tamamlayarak özel uçakla Trabzon’a hareket edecek.Kırmızı-beyazlılar maçın son hazırlığını sabah idmanıyla yaptı. Teknik Direktör Rıza Çalımbay, idman öncesi yaptığı açıklamada, “Kupada iddialı olmak istiyorsak bizim her şeyimizi ortaya koyup çok iyi bir şekilde oradan dönmemiz gerekiyor.”dedi.

Tecrübeli hoca, bu maçın öyle hafife alınacak bir maç olmadığını neticede deplasmanda oynadıklarına işaret ederek, “Böyle maçlarda eğer iyi konsantre olmazsak, o zaman zor olur, çünkü böyle maçlarda oyuncuları konsantre etmekte çok zor. Kupada iddialı olmak istiyorsak bizim her şeyimizi ortaya koyup çok iyi bir şekilde oradan dönmemiz gerekiyor. Telafisi olmayan bir maç olacak,bu maçın telafisi yok, şakaya gelir bir tarafı da yok.” ifadesini kullandı. Maça tam kadro gitmeyeceklerini, takımın yarısını Sivas’ta bırakacaklarını kaydeden Çalımbay, “Oynayamayan arkadaşlara tabiî ki bir şans vereceğiz. Onlarında maç eksiği var, onları giderecekler. İnşallah bu şansları en iyi şekilde değerlendireceklerdir. Bize yakışır futbolla iyi bir oynayıp, galibiyetle dönmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

"Trabzon’a gidecek veya Sivas’ta kalacak isimler belli oldu mu ?" sorusuna başarılı teknik adam, “Daha netleşmedi, şimdi bir daha konuşacağız, sakatlıkları olan arkadaşlarımızı götürmeyeceğiz. Çünkü bizim hafta sonu da Beşiktaş ile çok önemli bir maçımız var. O maçı da düşünmek zorundayız. Beşiktaş maçında önce Trabzon ekibiyle oynayacağız. Bu maçta oynayamayan arkadaşları veya az oynayan arkadaşları da bu maçta görmek istiyoruz.”şeklinde cevap verdi. Teknik direktör Rıza Çalımbay, Bednar, Doğa ve kaleciler Korcan ile Nihat’ın sakat olduğunu sözlerine ekledi .