EURO2012 A Grubu üçüncü maçında lider Rusya ile sonuncu Yunanistan karşı karşıya geldi.

Varşova Ulusal Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Yunanistan 1-0 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Yunanistan'a galibiyeti getiren golü 45. dakikada Karagounis kaydetti.

Grubun favorisi Rusya, Çek Cumhuriyeti'ni 4-1 yenip, Polonya ile 1-1 berabere kalmasına rağmen; ikili averajda Yunanistan'ın gerisinde kaldı ve elendi.

Bu sonucun ardından puanını 4'e yükselten 'Komşu', ikili averajda Rusya'nın üstünde yer aldı ve ikinci oldu. Polonya'yı 1-0 mağlup eden Çek Cumhuriyeti ise 6 puanla grubu lider tamamladı.

YUNANİSTAN HIZLI BAŞLADI

Karşılaşmanın ilk 10 dakikasında Yunanistan damgasını vurdu. 6. dakikada Karagounis'in ön direğe kullandığı topta Katsouranis güzel bir vuruş yaptı ancak kaleci Malafeev zor da olsa meşin yuvarlağı çelmeyi başardi. Bir dakika sonra ise ön direğe açılan ortada Gekas'tan seken top, arka direkteki Torossidis'in önüne düştü. Olympiakoslu oyuncunun sol ayakla yaptığı vuruşta defanstan döndü.

RÜZGAR RUSYA'YA DÖNDÜ

10. dakikada itibaren ise Rusya üstünlüğü ele geçirdi. Sağdan gelen ortada rakibinden önce penaltı noktası üzerinde hamle yapan Arshavin'nin vuruşunda Sifakis üstüne gelen topu tokatladı ve önemli bir gol tehlikesini önlemiş oldu. 13. dakikada ceza sahasına verkaçlar ile giren Rusya, Yunanistan savunmasını geçemedi. Yunan savunmasından seken topta, ceza sahası sol çaprazında Kerzhakov, sert ve düzgün vurdu ancak top kalenin sağından direği yalayarak auta çıktı. 17. dakikada ise Zhirkov çalımlarla ceza sahasına soldan girdi. Topu penaltı noktasına doğru çeviren Zhirkov'un topunu Katsouranis kornere atarak önemli bir tehlikeyi geçiştirdi.

BÜYÜK HATA VE KARAGOUNIS'İN GOLÜ

20. dakikadan sonra tempo düşerken; pozisyon sıkıntısı yaşandı. İlk yarının son anlarında ise Yunanistan'ın golü geldi. Kullanılan taç atışı sırasında Zhirkov'un sektirdiği top sonrasında Karagounis, ceza alanı içine hareketlendi. Rus savunmasının hazırlıksız yakalandığı pozisyonda, Yunan futbolcunun sert şutu kaleci Malafeev'i mağlup etti: 1-0

'KOMŞU' PENALTI BEKLEDİ; AMA...

İkinci yarıya Rusya değişiklikle başladı. Kerzhakov'u kenara alan Advocaat, yerine Pavlyuchenko'yu aldı. Rusya ofansif anlamda kapalı savunmayı aşmakta sıkıntı yaşarken; Yunanistan ise seyrek ama etkili geldi. 61. dakikada Karagounis çalımlarla ceza alanına girdiği sırada rakip oyuncunun müdahalesiyle yerde kaldı. Orta hakem Jonas Eriksson, Yunan futbolcuya sarı kart gösterirken; Karagounis'in hakeme yoğun itirazı sonucu değiştirmedi.

TZAVELLAS DİREĞE TAKILDI

Rusya'nın üretkenliğini yitirdiği dakikalarda Yunanistan farkı ikiye çıkarmanın kıyısından döndü. Kaleyi cepheden gören bir bölgeden serbest vuruş kazanan Yunanistan'da topun başında Tzavellas geçti. 70. dakikada Yunan oyuncunun klas şutu üst direkle yan direğin birleştiği yere çarparak oyuna alanına geri döndü.

ÇEKLER DE GOL ATINCA...

Rusya'nın son dakikalardaki büyük baskısı sonuç getirmezken; Çek Cumhuriyeti'nin Polonya'yı 1-0 mağlup etmesi sonrasında kimsenin beklemediği oldu ve Rusya turnuvaya veda etti. Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti el ele çeyrek finale yükseldi.

MAÇIN KIRILMA ANI...

Rusya'da Alan Dzagoev'in 84. dakikada bu kafa vuruşu gol olsa, şu an herkes genç futbolcuyu kahraman ilan etmişti; ama olmadı...