Trabzon'da dün meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Bank Asya 1. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon'un A2 takım oyuncusu Burak Hacıhamzaoğlu'nun (17) Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. Baba Hacıhamzaoğlu, ilk etapta bir doktorun gelip beyin ölümü yarı gerçekleştiğini söylediğini ifade ederek, “Ondan sonra bir tane daha geldi 'biz anlaşamadık, 5-6 doktor daha toplanacağız' dediler, bizde bekliyoruz. Net birşey söyleyen yok" dedi.

Yomra ilçesindeki evinden ayrıldıktan sonra takımının antrenmanına gitmek için bindiği dolmuşun Üniversite Mahallesi Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri kavşağında meydana gelen zincirleme kazaya karışması sonucu ağır yaralanan Hacıhamzaoğlu'nun sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

BABA: NET BİRŞEY SÖYLEYEN YOK

Yomra’da bir pastane dükkanı işleten baba Orhan Hacıhamzaoğlu ise, yaptığı açıklamada "Dünden beri makineye bağlı zaten. Dün akşamdan sonra kan değerleri düzeldi. Durumu iyiye gidiyordu ama 3-4 doktor toplanmış aralarında anlaşamamışlar biri geldi dedi ki beyin ölümü yarı gerçekleşti. Ondan sonra bir tane daha geldi 'biz anlaşamadık, 5-6 doktor daha toplanacağız' dediler, bizde bekliyoruz. Net birşey söyleyen yok" dedi.
Öte yandan, 1461 Trabzonspor İdari Menajeri Serkan Ünver, doktorların kendisine verdiği bilgi doğrultusunda futbolcularının beyin ölümünün gerçekleştiğini açıklamıştı.


KURUL TOPLANACAK
KTÜ Farabi Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğü'nde görevli Prof. Dr. Murat Topbaş, yaptığı açıklamada, Hacıhamzaoğlu için kritik sürecin devam ettiği belirterek, ''Hastanın beyin ölümünün gerçekleştiğini söyleyebilmemiz için heyet kurul raporunun çıkması gerekiyor. Şu an için de bunu söyleyemem, çünkü henüz karar çıkmadı'' dedi.


ANTRENMANA GELİRKEN KAZA OLDU
1461 Trabzon'un A2 takım antrenörü Sinan Akçay, Hacıhamzaoğlu'nun kazada ağır yaralanması dolayısıyla çok üzgün olduklarını söyledi.

Hacıhamzaoğlu'nun antrenmana gelmek için bindiği dolmuşun kazaya karışması sonucu ağır yaralandığını ifade eden Akçay, ''Kaza, antrenmana 10 dakika kala meydana geldi. Burak çok yetenekli, becerikli ve efendi bir oyuncu. Takım olarak yaşananlardan dolayı çok üzgünüz'' diye konuştu.


BURAK İÇİN UMUT KESİLMEDİ
Genç futbolcu ile ilgili sabah saatlerinde İhlas Haber Ajansı tarafından beyin ölümünün gerçekleştiği şeklinde bir haber abonelerine servis edildi.
1461 Trabzonspor İdari Menajeri Serkan Ünver’in açıklamalarına dayanarak yapılan haberin ardından bu kez çelişkiler yumağı ortaya çıktı. Çünkü futbolcunun beyin ölümünü gerçekleşip gerçekleşmediği toplanacak kurulun ardından karar verilecek. Şuan itibari ile Burak’tan umut kesilmedi.

TRABZONSPOR’DAN AÇIKLAMA
Trabzonspor Kulübü'nün internet sitesinde, Burak Hacıhamzaoğlu'nun yaralanması dolayısıyla mesaj yayımlandı.
''Dualarımız Burak ile'' başlığıyla yayımlanan mesajda, ''Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne antrenman için giderken meydana gelen zincirleme trafik kazasında ağır yaralanan 1461 Trabzon A2 takımı oyuncusu 1995 doğumlu Burak Hacıhamzaoğlu'nun sağlığına kavuşmasını diliyoruz'' ifadesine yer verildi.
Üniversite Mahallesi Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri kavşağında dün 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında Hacıhamzaoğlu ile birlikte 12 kişi yaralanmıştı.