Ne tesadüf ki, Trabzonspor yine sezon hazırlıklarına başlamışken futbol adına konuşmaktan çok sansasyonel haberlere cevap vermek zorunda kaldı. Geçen yıl şikeydi, teşvikti, yaptındı, yapmadındı kavgasıyla koca bir sezonu atışmayla geçirirken; şimdi de huzur içerisinde kamp yaparken Burak olayına cevap vermek durumunda kaldı

Taraftarlar haklı olarak rakip takımların yaptığı transfer haberlerinden etkilendi ve bu süreçte Trabzonspor’un sessiz kalmasından dolayı sinirler gerildi.

Kendi açımdan Burak’la ilgili yaşananları anlatayım...

Burak gol sayısını arttırırken Egemen ve Selçuk’ta yaşananları bir daha yaşamamak adına yöneticiler mukavelesini uzatmak istediler. Burak da Selçuk ve Egemen’in yapmadığını yaparak bu olaya olumlu yaklaştı. Ama yönetimden Avrupa’ya gitmek için izin istedi. Yönetim de bir rakam koymak adına 5 milyon euro değer tespit etti. Bu tespit yapıldığında Burak’ın değeri 1 ile 2 milyon euro arasındaydı. “Niye yazıldı?” diye soran olursa Burak başka türlü imzalamıyordu.

Geldiğimiz noktada “Az” denilen 5 milyon euro’yu verecek Avrupa takımı çıkmadı. Bu süreçte Burak’ın yaptığı tek hata “Avrupa’ya gideceğim” deyip; Galatasaray’ı seçmesi oldu.

Esasında bu kadar polemiğe gerek yoktu. Trabzonspor’da oynamadıktan sonra nereye gittiği çok önemli değil. “Burak’a kazandırdığı paradan dolayı teşekkür edip, taraftar olarak işi uzatmaya hiç gerek yoktur” diye düşünüyorum.

Trabzonspor’un bugünkü konumuna gelirsek; bence takımın fazla eksiği yoktur. En zayıf nokta libero ve santrfor mevki... Yapılabilecek transferle veya eldeki futbolcularla bu yerler nispeten doldurulup; takım oyunu oynamaktan başka çare kalmamıştır.

Soner ve Yasin geleceğin yıldızları olabilir. Hiç transfer yapılmamış gibi davranmak, yeni gelen oyunculara haksızlık diye düşünüyorum.

Orta saha, çekişmenin en çok olacağı yer. Ve buradaki rekabet Trabzonspor’a iyi yansıyacaktır. Burak varken sadece Burak’tan gol bekleyen takım; şimdi takım oyununa dönecek. Olcan ve Volkan’ın bu yılki performansı Trabzonspor’u çok etkileyecek.

Şöyle düşünürsek Burak da ilk geldiğinde takıma gireceği belli değildi. Şenol Güneş’in yaptığı telkinlerle, verdiği moralle Burak’ın geldiği nokta ortada. Henrique’in aynı patlamayı yapmayacağını kim söyleyebilir? Trabzonspor’un Fatih Tekke olayını tekrar bir gözden geçirmesinde yarar var.