Galatasaray'ın Burak Yılmaz operasyonu, tam 12 yıl önce Real Madrid'in Figo operasyonunu hatırlattı. İşte 2000 yılında Madrid'de ve 2012'de İstanbul'da yaşananların ortak noktaları: G.Saray'ın UEFA Kupası'nı müzesine götürdüğü günlerde Real Madrid başkanlığına aday olan Florentino Perez'in seçim vaadi Barcelona kaptanı Luis Figo idi.

İspanya'da imkansız gibi görünen transfer için düğmeye basan Perez önce Figo'yu ikna etti. Barcelona da tıpkı Trabzonspor gibi oyuncunun sözleşmesine serbest kalacağı bedeli yazmıştı. Bu, zaten İspanya'da bir kuraldı. Bugünün kuruyla 60 milyon Euro karşılığında Portekizli yıldız Real Madrid'in yolunu tuttu ve Katalanlar "Hain" ilan ettikleri Figo'yu bir daha affetmedi.

GALATASARAY, REAL GİBİ...

Figo vakasından 12 yıl sonra bu kez Galatasaray, son iki sezonun flaş ismi Burak Yılmaz'a talip oldu. Figo gibi kariyerine sağ açıkta başlayan Burak'ın sözleşmesinde yazan "5 milyon Euro'ya serbest kalır" maddesi sayesinde Galatasaray yönetimi, önce Lazio ardından Lokomotif Moskova ile görüşen golcü oyuncuyu ikna etti. Figo 12 yıl önce 18 Temmuz günü 45 gün süren bir operasyonun ardından imza atmıştı. Burak Yılmaz için Galatasaray ile Trabzonspor arasında "evrak işi" olarak nitelenen kriz de 18 Temmuz tarihinde sonlandı.

İSPANYA KARIŞMIŞTI

Burak Yılmaz'ın Galatasaray ile anlaşması Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in başını ağrıtırken, 12 yıl önce ise Luis Figo, Real Madrid'e gittiğinde Barcelona Başkanı Joan Gaspart'ı Katalan medyası topa tutmuştu. Portekizli yıldıza imza attıramaması halinde Santiago Bernabeu'daki tüm kombineleri cebinden ödeyeceği sözünü veren Real Madrid Başkanı Perez, Figo'nun ardından Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham transferleriyle Los Galacticos olarak anılan efsane kadroyu kurmuştu.