Gün geçmiyor ki Burak Yılmaz konusunda yeni bir iddia ortaya atılmasın... Yıldız futbolcu için yaklaşık 1 aydır İtalyan kulübü Lazio ile görüşme halinde olan bordo-mavili kulüpte, Galatasaray ismi sıkça zikredilmeye başlandı. Her ne kadar başkan Sadri Şener daha önce "Burak'ı Türkiye'den bir başka takıma, hele ki Galatasaray'a vermeyiz, veremeyiz" dese de camiadan yükselen sesler Şener'in fikrini değiştirmeye başladı. Trabzon'un Burak Yılmaz'ı transfer etmek isteyen G.Saray'dan dünyaları istediği öğrenildi. Fırtına, milli golcüye karşılık sarı-kırmızılılardan 7 milyon euro bonservis ücreti, sonraki satıştan yüzde 25 pay ve Sercan Yıldırım'ı talep etti.

BODRUM'DA BAŞKANLAR MASAYA OTURACAK
Teknik direktör Şenol Güneş'in de Burak Yılmaz'ın elden çıkarılması konusunda yönetime rapor sunduğu iddia edildi. Ayrılmayı kafasına koymuş bir oyuncudan fayda sağlanamayacağını düşünen Güneş'in, "Avrupa'ya transferi gerçekleşmezse, iyi şartlarda bir Türk takımına da satılabilir" sözlerini kullandığı öğrenildi. Önümüzdeki hafta başkan Sadri Şener ile Ünal Aysal'ın Bodrum'da Burak için buluşacağı belirtiliyor.

AYNI HATAYI TEKRARLAMAM
Başkan Sadri Şener, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, "Yattara'yı zamanında 10 milyon euro'ya satmadık. Sonra top oynamadı. Aynı hatayı tekrarlamam. Burak da değerini bulursa satılabilir. Ama bizim önceliğimiz yurt dışına göndermek" diye konuşmuştu.

BURAK YILMAZ GALATASARAY İLE ANLAŞTI İDDİASI
Öte yandan Fanatik Gazetesi ise Burak Yılmaz'ın Galatasaray ile anlaştığını ileri sürdü.. Gazete haberinde şu görüşleri savundu:
“Avrupa’ya gidiyorum” diyerek izin isteyen, ancak haftalar geçmesine rağmen halen Lazio’ya imza atmayan Burak Yılmaz’ın Galatasaray ile her konuda anlaştığı ortaya çıktı. Gol kralıyla el sıkışan Sarı-Kırmızılılar’ın kurmaylarının hem yıldız oyuncuya hem de menacerlerine, ‘sus’ talimatı verdiği öğrenildi.
Cim Bom’un yöneticilerinin, “Biz Trabzon cephesini ikna etmek üzereyiz. Ancak bu noktada iş duyulursa sıkıntı olur” telkini üzerine Burak’ın dış dünyayla ilişkisini kestiği bildirildi. Fakat bu ‘anlaşma’ haberi çok geçmeden Trabzonspor kulislerinde yankılandı. O nedenle de Bordo-Mavili yönetim artık gidişini kabullendiği Burak Yılmaz’ın Galatasaray’a satılması yönünde ‘yeşil ışık’ niteliğinde demeçler vermeye başladı. Tarafların transfer paketine girecek ek oyuncu için görüştüğü kaydedildi. Bu arada Galatasaray’ın normalde 5 milyon Euro satış bedeli olmasına rağmen Burak için Trabzonspor’a 7 milyon Euro ve sonraki satıştan pay vermeyi kabul ettiği de mevcut bilgiler arasında.