Spor Toto Süper Lig takımlarından Trabzonspor'da bu sezon gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken Burak Yılmaz için transfer iddialarının ardı arkası kesilmiyor. İspanya La Liga'dan Atletico Madrid ve Sevilla'nın da transfer listesinde olduğu iddia edilen Burak Yılmaz için sürpriz bir iddia da Ada basınından geldi. Ada basının tabloid gazetelerinden Daily Mail, Londra temsilcisi Fulham'ın Burak Yılmaz'ı transfer edebilmek için düğmeye bastığını sütunlarına taşıdı.

Sezon sonunda takımdan ayrılması gündemde olan Andy Johnson'ın yerini Burak Yılmaz ile doldurmak isteyen Fulham'da menajer Martin Jol da transfer için olumlu bir rapor sundu. Trabzonspor ile olan sözleşmesinde "5 milyon euroya serbest kalır" maddesi bulunan Burak Yılmaz ile Fulham'ın prensip anlaşmasına vardığını iddia eden gazete, ayrıca A Milli Takım'ın eski teknik direktörü Guus Hiddink'in de golcü futbolcu için Fulham'a tavsiye bulunduğunu belirtti.

Burak Yılmaz'ın Trabzonspor'da kalmak istediğini dile getiren Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, "Burak Yılmaz'ın sözleşmesinde özel bir madde var ve bu özel madde 5 milyon euroluk bir bonservis bedelini içeriyor. Ancak Burak Yılmaz'ın Trabzonspor'dan ayrılma gibi bir düşüncesi yok. Kendisinin daha önce yaşadığı bazı tecrübeler var ve kendisi de bu durumun farkında aslında... Ayrıca Burak Yılmaz için şu anda Trabzonspor'a ulaşan bir teklif yok" dedi.