61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonsporlu eski oyuncu Burak Yılmaz, NTVspor’un sorularını yanıtladı. Burak, transfer ve Trabzonspor sorularına üstü kapalı olarak yeşil ışık yaktı. Burak, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile ameliyatından sonra görüştüğünü ve bu görüşmede transfer konusunun gündeme geldiğini kaydederken, “Önümüzde ki dönem ne olur bilemeyiz. Bekleyip göreceğiz” dedi.
 
Çin’de futbol hayatını sürdüren Burak’ın Türkiye’de fıtık ameliyatı olduğu ifade edildi. Burak, “İyiyim. Ameliyat oldum ama küçük bir ameliyat. Fıtık ameliyatı. Yaklaşık 3 hafta kadar sürüyor. Ağrılarım çok dayanılmazdı. 2 maç oynadım ama 2 antrenman yaparak oynadım. Bir daha böyle bir ara bulamazdım. Küçük bir operasyon oldu. Şimdi iyiyim. Koşulara da başladım. En yakın zamanda sahalara döneceğim inşallah” dedi.

Trabzonspor ile ortaya atılan transfer iddiaları ile ilgili de konuşan Burak, “Ben her zaman söyledim orada mutluyum. Kısa vadede dönmeyi düşünmüyorum. Önümüzde ki dönemde ne olur bilemeyiz. Galatasaray’dan da ayrılmak gibi düşüncem yoktu ama şuan da Çin’de oynuyorum. Sürekli bu şekilde transfer konuşmaları yapıp Çin’de ki takımıma saygısızlık edemem. Şuan da dönme düşüncem yok. Önümüzde ki dönem ne olur bilemeyiz. Bekleyip göreceğiz. Ben tamamen Çin’de ki takımıma konsantre olmuş durumdayım. Ama tekrar diyorum önümüzde ki döneme ne olur bilemeyiz” diye konuştu.

BURAK YILMAZ, 'BAŞKAN USTA VE ÇUBUKUÇU İLE GÖRÜŞTÜM'
 
Ameliyat olduktan sonra Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve Asbaşkan Ahmet Çubukçu’nun kendisini aradığını kaydeden Burak, “Benim insani ilişkilerim kuvvetlidir. Sayın Başkanımız Muharrem Usta, yöneticilerimiz ve Ahmet Çubukçu ile sürekli irtibat halindeyim. 2 gün önce konuştuk kendileriyle. Transfer görüşmesi değil. Onlar bana ameliyattan dolayı geçmiş olsun dediler. Bende onları tebrik ettim. Ama dediğim gibi benim insani ilişkilerim kuvvetli. Böyle bir teklif, dönüşle alakalı kimseyle her hangi bir kimseyle görüşmüşlüğüm yok. Trabzonspor’un son dönem gidişi iyi. Orada Türk ligini takip etmeye çalışıyorum. Ama dönüş ile alakalı her hangi bir kimseyle görüşmem şuan için olmadı” dedi.

Milli maçlarla ilgili olarak ise Burak, “Hepimizin basından takip ettiğimiz kadarıyla kolay maç gibi şeyler duyuyorum. Ben hayatımda bu seviyelerde hiç kolay maç oynamadım. Bugün zor maç olacağını düşünüyorum. Finlandiya agresif sert takım. Bizim takımımız da çok iyi. Potansiyelli oyuncularımız var. Arda Selçuk hepsi özel oyuncularımız var. Bugün gereğini yapacaklarını düşünüyorum. Bugün formda iki forvetimiz var. Cenk ve Enes.. Çok önemli maç bunu kazanacağımıza inanıyorum.
 
Ne kadar büyük takımlarda oynarsan, ne kadar üst seviyede liglerde mücadele edersen et milli takım futbolcusu olmak başka duygudur. Orada duygularla, yüreğinle kalbinle oynadığın platform. Milli takımda inşallah sağlığım iyi olduğu sürece gereğini yapacağımı düşünüyorum. Bugün de heyecanla maçı bekliyorum. Tekrar dönüp milli takıma gollerimle katkı vermek istiyorum. Orada benim yerime 2 tane genç arkadaşımız var. İkisi de çok formda. İkisini heyecanlı takip ediyorum. İkisinin gol atmasını çok istiyorum. Bende oynayacakmış gibi maçı bekliyorum” diye konuştu.
 
KAYNAK: 61SAAT.COM