Trabzonspor’a 5 sezon sonra geri dönen Burak Yılmaz, Spor Toto Süper Lig’de Atiker Konyaspor karşısında attığı 2 golle takımını galibiyete taşırken, gol krallığı yarışında da iddialı olacağını gösterdi. Bordo-mavili takımın gol umudu Burak Yılmaz, bir taraftan atacağı gollerle takımını galibiyetlere taşımayı hedeflerken , diğer taraftan ise yabancı oyuncuların tekeline giren gol krallığını geri almak için takımı adına büyük bir mücadele içinde olacak.

İki kez üst üste gol kralı oldu
Spor Toto Süper Lig’de sırasıyla Trabzonspor ve Galatasaray formaları altında gol krallığı sevinci yaşayan Burak Yılmaz, bordo-mavili takımda 33 golle, sarı-kırımızılı takımda ise 24 golle zirveye kurulmuştu. 2011-12 ve 2012-13 sezonlarında iki kez üst üste gol kralı olan Burak Yılmaz, son 4 sezondur yabancı oyuncuların gol kralı olduğu Süper Lig’e, bordo-mavili forma altında yeniden damga vurarak tahtını geri almayı hedefliyor.

Gol krallığı yabancıların tekelinden çıkartacak
Spor Toto Süper Lig’de son yerli gol kralı Burak Yılmaz olurken, onun ardından son 4 sezonda sırasıyla Sivasspor’dan Aatif Chahechouhe 17 gol, Bursaspor’dan Jose Fernandao 22 gol, Beşiktaş’tan Mario Gomez 26 gol ve Alanyaspor’dan Vagner Love 23 gol ile gol kralı olan yabancı isimler oldu.
Ligin ilk haftasında 23 oyuncu golle tanıştı. Gol krallığı sıralamasında 2 golle Trabzonspor’dan Burak Yılmaz, Galatasaray’dan Gomis ve Evkur Yeni Malatyaspor’dan Khalid Boutaib ilk sırayı paylaşan isimler oldu.