Avrupa’nın birçok kulübünün transfer listesinde olduğu iddia edilen Burak Yılmaz, yarın Trabzonsporlu yöneticilerle bir araya geliyor. İstanbul’da, yapılması beklenen görüşmede, bordo-mavili yöneticiler golcü oyuncuya gelecek sezon için düşüncesini soracak ve takım da kalıp-kalmayacağı yönündeki fikrini alacak. Trabzonspor’da yıllık 1 Milyon 800 Bin Euro ile en yüksek ücreti olan golcü oyuncunun aldığı ücret konusunda bir görüşmenin olup olmayacağı ise yapılacak olan toplantıda netlik kazanacak.
Geçtiğimiz sezon takımdaki en yükse ücreti Burak Yılmaz’a vererek oyuncusunu ödüllendiren Trabzonspor yönetimi Burak Yılmaz’dan gelecek sezonki düşüncesini net bir şekilde ortaya koymasını isteyecek. Sözleşmesinde bulanan 5 Milyon Euro’yu getirirse gider maddesi nedeniyle bütün kozları elinde bulunduran golcü oyuncu bu kozunu nasıl kullanacağı ve nasıl bir tavır koyacağı ise yapılacak olan görüşmede ortaya çıkacak.

Teknik Direktör Şenol Güneş’in, gelecek sezonda kadro da görmek istediği Burak Yılmaz’ın takımda kalması yönünde bordo-mavili yöneticilere rapor verirken, bu rapor doğrultusunda hareket eden yöneticilerde golcü oyuncuyu gelecek sezonda takımda tutmak için yoğun bir çaba harcıyor. Oyuncu ile yapılacak olan görüşmede net bir tavır ortaya koyulması istenecek. Burak Yılmaz’ın fikrini alacak olan bordo-mavili yöneticiler olumlu yanıt alması halinde yeni şartları üzerinde tartışacak.

ŞAKAR: “BURAK YILMAZ’IN TAKIMDA KALACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”
Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Burak Yılmaz’ın takımda kalacağına inandıklarını belirterek, “Burak Yılmaz bize takımdan ayrılmayacağını bir yere gitmeyeceğini söyledi. Bizim onun sözlerine inanmamız gerekiyor. Bizim için önemli bir oyuncu ve takımda kalmasını istiyoruz. Şenol hocada takımda kalmasını istiyor. Sözleşmesinde bulunan madde nedeniyle her şey onun elinde, yapacağımız görüşmede bu konuyla ilgili olarak ortaya bir şeyler çıkar. Biz kalmasını istiyoruz ve gitmeyeceğini biliyoruz.”ifadesini kullandı.

”TRANSFER İÇİN UEFA’NIN KARARINI BEKLEMİYORUZ”
Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, transferler için UEFA’nın vereceği kararı beklemediklerini belirterek, “Bizim böyle bir sıkıntımız yok. Transferde dikkatli davranıyoruz. Zaten güçlü bir kadro yapımız var. Hocamızın vereceği isimler doğrultusunda hareket ediyoruz. Çok fazla isim katmaya düşünmüyoruz. Az ve öz transfer yapma taraftarıyız. Geçtiğimiz sezon şampiyonlar ligine katılmamız nedeniyle elimizde yabancı oyuncular birikti . Bu oyunculardan bazılarını kulübün menfaatleri doğrultusunda vermeyi planlıyoruz.”dedi

"ŞENOL GÜNEŞ İLE İĞNEDEN İPLİĞE HER ŞEYİ KONUŞTUK"
Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, bordo-mavili kulübün geleceği için teknik direktör Şenol Güneş ile her şeyi konuştuklarını belirterek, “Şenol hoca ile bir sıkıntımız olmadığını her konuşmamızda dile getirdik. O da bizim gibi Trabzonspor ‘un geleceğini düşünüyor ve bunun üzerine konuşmalar yaptık. A’dan Z’ye konuşmamız gereken konuların hepsini konuştuk ve çok yararlı bir görüşme oldu. Kulübün yapısında, teknik konulara kadar fikir alış-verişinde bulunduk. Transferleri ve gidecek-kalacak oyuncular üzerinde düşüncelerimizi paylaştık” diye konuştu.