Burak Yılmaz transferini ele alan gazete çift alt başlıkla yaptığı haberin girişinde şunları yazdı:

"Transferi için 1 hafta süre istedi 1 ay oldu, ancak Burak Yılmaz’ın yurt dışına transferi hala gerçekleşmedi. Belirsizlik yüzünden Trabzonspor golcü transferi konusunda adım atamadı.
Lazio’nun 5 milyon euroyu peşin ödemiyor. G.Saray 7 milyon euro teklif ediyor. Başkan Şener, tepki ile karşılaşmamak için “Hayır” diyor ama Trabzon’un menfaatleri için en mantıklı tercih G.Saray görünüyor"

1 HAFTA İSTEMİŞTİ

Trabzonspor’da Burak Yılmaz, baş ağırtmaya devam ediyor… Sezonun sona ermesinin ardından Başkan Sadri Şener ile görüşüp yurt dışına gitmek için izin isteyen golcü oyuncuya Başkan Şener izin vermiş, Burak da kendisine talip olan kulüpler ile temasa geçmişti. Burak, bu süreçte “1 hafta içinde transferim netleşir” demesine rağmen aradan 1 ay geçti ve hala herhangi bir kulüp ile anlaşma sağlayamadı. Burak’ın transferi konusunda yaşanan bu belirsizlik Bordo-Mavililer’in gelecekle ilgili planlarını da olumsuz etkilemeye devam ediyor.

ELEŞTİRİ TEDİRGİNLİĞİ

Lazio’nen 5 milyon euroluk bonservis bedelini peşin olarak ödemeye yanaşmaması üzerine Galatasaray, Başkan Sadri Sadri Şener’e 7 milyon euro teklif edip Burak Yılmaz’ı resmen istedi. Ancak daha önce Egemen ve ve Sulçuk gibi oyuncuların İstanbul takımlarına kaptırılması nedeniyle eleştirilen başkan Şener, Burak’ın Galatasaray’a satıp, aynı eleştirilerin hedefinde olmak istemiyor.

MANTIKLISI G.SARAY

Başkan Sadri Şener olası bu tepkiler nedeniyle Galatasaray’ın 2 milyon euro daha fazla olan teklifini görmezden geliyor. Bazı eski yöneticiler ise Burak’ın 5 milyon euroya Lazio’ya satılması yerine 7 milyon euroya Galatasaray’a satılmasının daha mantıklı olduğu görüşünü savunuyor. Üstelik Burak’ın satılmayıp takımda kalması halinde gelecek sezon takıma nasıl bir katkı sağlayacağı ise tam bir soru işareti.

BURAK’TAN AÇIK KAPI

Burak Yılmaz cephesinde yaşanan bu gelişmeler, golcü oyuncunun istikametini zorunlu olarak Galatasaray’a çevirirken, Başkan Sadri Şener’in de onay vermesi halinde transferin resmen bitmesine kesin gözü ile bakılıyor. Burak ise önceliğinin yurt dışı olduğu görüşlerini yinelerken, “Trabzonspor’un maddi olarak kazançlı çıkması beni de mutlu eder” derken de Galatasaray’a açık kapı bıraktığının sinyallerini verdi.